post

Всеки, който има опит с големи преходи в планината, знае, че едно от най-важните неща за целта е подготовката или добрата екипировка. Според това с какъв екип тръгваме в сурови условия, зависи доколко добре ще се чувстваме и какъв е рискът от измръзване. Не случайно, съществуват специализирани производители, които изработват специфичен тип облекла, с които човек може да издържи достатъчно дълго време при минусови температури. За различни видове ловни дрехи и оборудване, производители, като Nordic Heat, продължават да дават нови предложения, които изненадват не само със своето качество, но и със значителни подобрения. Различни варианти за пълна екипировка за студени зими в планината, можете да разгледате на zarimex.eu. Случвало ли ви се е, въпреки качествените и ветроустойчиви материи, с които сте облечени по време на дълга разходка в планината, да ви се прииска да можете поне за малко да се стоплите, сякаш сте близо до печка или камина?

Ако ви е познато това усещане, вероятно сте си задавали и въпроса – има ли ловни дрехи, които да генерират топлина? Вече се произвеждат и такива дрехи, в които са разположени нагреватели, работещи на батерия. За горните части на тялото, могат да се изберат блузи или елеци, в които нагревателите са разположени на ключови места, като кръста, раменете, както и отпред в областа на гърдите или корема. Освен това можете да регулирате температурата и да задавате тази степен, която ви е необходима. На най-високото ниво или на 54ºС, една напълно заредена батерия, може да издържи около 3 часа. По-голямата част от дрехите са универсални кройки, ставащи за всеки пол, като освен горни дрехи, могат да се изберат и панталони, работещи на същия принцип. При тях нагревателите са разположени в предната част на талията и при коленете.

Но, за да бъде комфортът пълен, можем да се погрижим и за крайниците, които водят класацията за най-уязвими на простуда части. За целта, са създадени нагряващи се стелки, които могат да се захванат за глезена или за обувката, с помощта на велкро лента, за да стоят по-стабилно. Те са снабдени с USB накрайник и могат да се включат към всяка външна батерия, която има подобен изход. По този начин и с помощта на удължаващ кабел, батерията може да стои и в джоба, докато стъпалата са на топло. Ето как можем да забравим за студените стъпала и най-вече за моментът с изтръпването и изтощението, водещо до липса на чувствителност. Към всичко това могат да се добавят и ръкавици на батерии, чиито проводници са разположени по протежение на дланта и/или на пръстите. Според целите на вашето пребиваване на открито, можете да изберете по-тънки или по-дебели ръкавици. Ако желаете да извършвате по-фини действия с ръцете, като например да използвате телефон, можете да изберете по-тънките материи, които са достатъчно топли, а при много минусови условия могат да се комбинират и с още един чифт ръкавици.

С ловни дрехи и атрибути, може да се екипира всеки, който е тръгнал из студените гори и планини, както и в града. Например топлите шапки-яки, могат да бъдат добра идея за всеки моторист или колоездач, за когото студеното време да не бъде пречка да поеме на път. Вижте още на zarimex.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *