Изпълнителният вицепрезидент и главен изпълнителен директор по информационните технологии на Компанията Кока-Кола Бари Симпсън ще посети България по повод откриването на новия регионален развоен център за информационни технологии в края на месец май. Центърът ще предоставя високо ефективни бизнес решения за Кока-Кола на глобално ниво. Основните сфери на дейност ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност.

Като част от дейностите, посветени на откриването, г-н Симпсън ще се срещне с представители на сферата в България по време на специално организирано събитие под мотото „Дигиталното бъдеще на бизнеса”. На 29-ти май в София Ивент Център, Бари Симпсън ще представи дигиталната стратегия на Кока-Кола, чрез която компанията постига своята лидерска позиция ангажирайки потребителите с иновативни подходи и ефективни бизнес операции. Университетски преподаватели, студенти и младежи, представители на институции, неправителствени организации ще имат възможността да присъстват на срещата, организирана в партньорство с Американската търговска камара и Икономедиа България, като част от програмата на най-големия дигитален форум в региона – Digitalk. Всички желаещи да участват в събитието, могат да се регистрират на адрес: bit.ly/CCSOFIADC.

Откриването на новия Развоен център за ИТ на Кола-Кола е поредната стратегическа стъпка, която доказва мисията на компанията да продължи с устойчивите си инвестиции в България, допринасяйки за икономическото развитие на страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *