post

Международният координационен съвет на организациите на работодателите (МКСОР) подкрепи кандидатурата на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви председателят на МКСОР Анджей Малиновски по време на Общото събрание на организацията, чиито домакин бе Асоциация на индустриалния капитал в България, цитиран от бизнес портала Parite.info.

„Както знаете в началото на тази година Асоциация на организациите на българските работодатели стана асоцииран член на Консултативния комитет за бизнеса и индустрията към ОИСР. Страната ни отговаря на изискванията за членство в една от най-важните икономически организации в света, което е сигнал за чуждестранните инвеститори че икономическата обстановка в България е добра“ – заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

По време на Общото събрание бе номиниран и следващият председател на МКСОР. Това е президентът на Асоциацията на работодателите в Грузия Елгуджа Меладзе. Очаква се МКСОР официално да обяви решението си по време на следващото си заседание, което ще се проведе на 19-21 ноември т.г. в Краков, Полша.

Сред другите теми, които обсъдиха членовете на Международният координационен съвет на организациите на работодателите бяха приоритети на Бизнес съвета на държавите от Г-20. Сред тях са развитието на малките и средни предприятия, пазара на труда и образованието, дигиталната икономика и др. Бе предоставена информация и за Националната квалификационна рамка на страните от МКСОР, ОНД и БРИКС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *