post

Искате да купите подарък на свой близък? Вече разглеждате наличните онлайн магазин за парфюми, но не знаете как да изберете най-подходящия аромат? На правилното място сте.

Експертите по аромати споделят най-ценните за целта трикове.

1.Не се страхувайте

Ароматите са много интимен подарък и въпреки че такава покупка може да изглежда страшно, това също ги прави забавни и страхотни. Не се занимавайте с добре разпространената теория, според която всеки трябва да има подвластен аромат, който е буквалното „дестилиране на душата му“. Това е просто парфюм. Хората могат и имат множество и те ги носят в зависимост от настроението или случая.

2. Погледнете към неговия стил

Това как някой се облича, може да каже много за вкуса му за парфюмите. Дали получателят носи много кожи и ярки бижута? Вероятно ще иска по-тежък аромат.

3. Усетете личността на парфюма

Все пак, парфюмите са предназначени да бъдат много повече от сбора от техните съставки. Те са провокиращи – това е цялата причина хората да бъдат толкова обсебени от тях. Докато се впускате в някой мирис, помислете как всеки аромат може да бъде персонифициран и дали неговата чувствителност пасва с тази на любимия ви човек.

4. Популяризиране

Популярен, както е при домашните аромати, лавандуловият аромат е много обичан за лични цели. Мускусите са също любимци на дамите.

5. …Но проучете повече съставки

Нека да помислим за този приятел с дръзки вкусове. За цитрусови и цветни нюанси, например. Ако вашият получател пък си пада по дървесни миризми, тогава кедър и сандалово дърво могат много да ви помогнат.

6. Работете по процес на елиминация

Изборът на най-добрия аромат за някой друг може да бъде като намиране на игла в купа сено – и дори тогава, никога не може да бъдете сигурни, че това е правилната игла. За да улесните живота си, започнете с премахването на категориите аромати, които знаете, че няма да работят. Вашият близък мрази тежките парфюми? Тогава се съсредоточете върху свежи или флорални аромати.

7. Мислете за формата

Аромати се предлагат в много форми: спрейове, ролове, твърди вещества, масла, лосиони. Помислете и в тази насока какво точно искате да подарите.

8. Искайте голяма опаковка

Опаковките са важни. Поради много причини. Най-очевидното е, че подаръците са специални и искате получателят да се чувства специален всеки път, когато се вгледа в бутилката.

Опаковката на парфюма може дори да ви помогне в процеса на подбор. Според експертите, опаковането е визуалната същност на това, което би трябвало да мирише.

9. Следвайте марката

Изкуствените аромати могат да изглеждат по-обикновени от тези, носещи името на известен моден етикет. Няма причина да не купувате аромат от любимата марка на близкия човек.

10. Доверете се и на тенденциите

Това е също доста добър съвет. Ако сте напълно объркани за това какво да купите, попитайте продавача кой е най-популярният аромат на магазина към настоящия момент. Вижте какво се продава най-много и го съпоставете с горните изисквания. Ако съвпада с тях, това може да е вашето нещо.

Не забравяйте, че всеки подарък е много личен и специален и от него зависи да се представите в отлична светлина пред човека, когото обичате и искате да зарадвате. Оставяйте усмивки и любов след себе си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *