post

Гримът е основен елемент от красотата, използван от жени по целия свят, и много жени не искат да се откажат тази ежедневна необходимост. Когато избирате да носите грим, това може да спомогне за подобряване на вашата външност и самочувствие. Но той също така излага потребителя на редица здравословни проблеми. Изследванията разкриват, че някои съставки в продуктите за красота и лична хигиена могат да бъдат свързани с рак и болестта на Алцхаймер, предизвиквайки възмущение сред много професионалисти в здравните и уелнес общности. За щастие, ефективни алтернативи на химически произведените гримове и продукти за красота са на разположение за борба с тези нарастващи опасения за здравето.

Ето 6 причини, поради които е добре да ползвате основно био козметика.

1. Еко

Конвенционалните козметични продукти използват вредни съставки и обикновено разчитат на множество други химикали за техния производствен процес. Тези съединения обикновено са сурови вещества, всички от които изискват голям добив. Голяма част от това се прави в някои от най-красивите и чувствителни райони в света, като тропическите гори на Амазонка, а мили от земята биват унищожени всяка година.

Всъщност най-често срещаните продукти за лична хигиена на всички антиперспиранти използват алуминий. Не само алуминиевата минна промишленост е отговорна за унищожаването на широки участъци от дъждовни гори в Южна Америка, но изследванията ясно я свързват с рака на гърдата и болестта на Алцхаймер. Изборът на дезодорант без алуминий е може би един от най-добрите начини за предотвратяване на излагането на това опасно съединение.

2. Без сурови химикали

Въпреки че те могат да бъдат ефективни за подобряване на външния вид, макар и временно, химичните вещества в традиционния грим често са много сурови за кожата и могат да стимулират дразнене или алергични реакции при чувствителни индивиди. Червеникавият оттенък със сигурност няма да ви помогне да изглеждате най-добре! По-важното е, че много химикали, използвани в небиологичния грим, са отровни за ендокринната система. Парабените и фталатите са два често срещани примера за вещества, които се използват широко в козметиката. И двата вида съединения са свързани с рак и диабет тип II.

3. Естествен аромат

Много хора пазаруват с носа си, когато става въпрос за продукти за лична хигиена, подобно на начина, по който повечето хора “ядат с очите си”, преди да вкарат в устата си някоя храна. Двете човешки сетива обикновено помагат да се определи достойнството на продукта в съзнанието на потребителите. Ароматите в повечето продукти за красота се състоят от смес от химикали и тези химикали могат да се вдишват през целия ден от хора, които носят такива продукти за красота.

Тези аромати излагат тялото на редица токсични ефекти и някои изследвания ги свързват с рак, нарушения на нервната система, алергии и дефекти в раждането. При избора на продукти за красота, винаги се уверявайте, че ароматите са получени от 100% естествени съставки. Етеричните масла са може би един от най-добрите естествени парфюми в света и най-концентрирани по отношение на аромата.

4. Богати на хранителни вещества

Кожата ви има способността да абсорбира определени съединения; обаче, защитната бариера е в състояние да запази до известна степен опасните съединения извън тялото. Дори тогава научните изследвания все още заключават, че продуктите за лична хигиена, когато се прилагат локално, могат да увредят телесните системи и да доведат до здравни последици. Едно от основните правила за грима и всеки продукт за красота е основно и ясно: ако не можете да го ядете, не го носете.

Какаовото масло е един от водещите натурални овлажнители, осигурявайки есенциални мастни киселини за здрава, млада кожа. Органичният грим, особено течната основа, може да има какаово масло или различни богати на хранителни вещества масла, за да осигури по-гладък и по-младежки вид. Екстракти от бял чай, грозде, кайсии и семена от нар осигуряват антиоксидантна защита и могат да инхибират колагеназата и еластаза – два ензима, които разграждат целостта и еластичността на кожата.

5. Защита от преждевременно стареене

Гримове, направени с естествени минерали, обикновено осигуряват определено ниво на защита от слънце. Кожата на лицето е по-тънка и по-податлива на стареене на кожата, свързана с ултравиолетовите лъчи, така че изборът на богат на минерали органичен козметичен продукт може да помогне за поддържането на здрава, младостта на кожата. Много биологични продукти предлагат и антиоксиданти като витамин С, за които е доказано, че осигуряват предимства за предпазването от слънце. Изборът на подходящия грим е особено важен през летните месеци, когато слънцето е най-силно.

6. Нежно за кожата

Био козметиката е много по-нежна към кожата. Разбира се, това твърдение наистина е само обобщение на останалите пет причини, поради които трябва да изберете био козметика. Защо бихте искали да използвате тежки химикали върху кожата си, които са опасни както за вашето здраве, така и за земята?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *