post

Златните накити винаги са изразявали определен статут и са се превърнали в символ на благополучие и големи възможности.

 

Каква е символиката на златните бижута и какво означава жеста да подарите такива?

 

Определено това е подарък, който няма да остане незабелязан, най-малкото защото златото е сред благородните метали, които всеки разпознава, харесва и предпочита.

Да се подарят златни бижута, закупени от Сомаха, е жест на голямо уважение и почит. Именно това е и един от най-подходящите подаръци при юбилей, сватба, кръщене, абитуриентски бал, годеж и пр.

На златото се гледа с респект, особено когато златните накити са изработени майсторски, притежават уникален дизайн и свое специфично очарование. Може би именно поради тази причина златни бижута са неизменен аксесоар на всяко модно ревю, при снимане на модни клипове или фотосесии.

Жълтеникавият цвят на златото или нежното съчетание на бяло и жълто злато или злато и камъни, привлича вниманието, допълва визията и допринася за цялостната дизайнерска идея.

 

Златото е не само скъп метал, който не всеки може да си позволи, но и неизменен аксесоар, който се използва изключително често от модните дизайнери.

Златните украшения, които моделите носят, допълват дизайнерските идеи на дрехите и внасят още повече стил във външния им вид.

Често дизайнерите не се задоволяват с това да добавят само пръстени, гривни и колиета от злато, но и използват благородния метал, като втъкават или пришиват интересни златни бижута в тъканта на тоалетите или обувките на моделите.

По този начин тези модни артикули стават още по-оригинални и неподражаеми. Чрез комбиниране на бижута, дрехи и аксесоари се получава идеално цялостно допълване и се постига модно съчетание, носещо хармония и неповторимост.

Каква символика се крие във всяко отделно бижу?

Нежните и по-малки по грамаж бижута внушават минимализъм и скромност. Те са подходящи за деца, за млади момичета, за дами, които не обичат прекалената показност и целят постигането на по-семпла и деликатна външност.

По-масивните пръстени, колиета и гривни от злато са подходящи за дами с положение, жени, които обичат да демонстрират своите възможности и притежават власт и позиции в обществото. Този тип златни бижута внушават и аристократизъм.

Защо това е така?

Всички ние знаем, че царете и кралете са се отличавали и с пръстените, които носят – те са били символ на династията, към която принадлежат, знак за потеклото и властта им и те винаги са били доста масивни и открояващи се.

Съвременните бижута разбира се са доста по-различни и не могат да се сравняват с тези от миналото.

Днес много от дамите предпочитат по-фино изработени златни бижута, които са едновременно символ на висока класа и точен моден усет, но и са достатъчно семпли, за да бъдат носени в по-обикновена обстановка.

Такива са актуалните гривни с червен конец и златен символ – сърце, птица, цвете, буква или знак.

Тези нежни гривни са подходящи за подарък, дори и без повод, защото се предлагат на достъпна цена и същевременно с това могат да се превърнат в страхотен спомен. Те са достатъчно оригинални и женствени, за да впечатлят дамата, на която ги поднасяте. Това, което ги отличава от останалите подобни бижута е това, че са много фини и красиви и стоят изключително ефектно на китката.

Освен това подобни модерни гривни подхождат и пасват на всяка ръка, защото червеният конец се регулира, според дебелината на китката.

Символиката на златния елемент на всяка гривна е категорично ясен – сърцето е символ на любовта и подобен подарък може да се превърне в чудесно признание на чувствата и своеобразно обяснение в любов.

При избор на гривна с червен конец и буквичка, можете да се спрете както на буквата на любимата, така и на вашата собствена, за да й напомняте за себе си.

Това са чудесни гривни за приятелки, при които всяка приятелка подарява на другата гривна със своята буква.

 

Защо червен конец?

 

Дизайнът на тези гривни идва от гривните против уроки, при които на ръката се носи червен конец, за да се отблъскват „лошите очи“.

Независимо от това дали имате вътрешна потребност да носите подобна гривна или тя просто ви допада като визия и идея, можете да я имате, тъй като тя е напълно достъпна като цена и със сигурност ще пасне идеално на китката ви.

 

Не забравяйте да поднесете златните бижута в красива и стилна кутийка за бижута и да добавите мило послание към нея. Жестът да подарите красиво и скъпо бижу е достатъчен сам по себе си, но никога не бива да забравяте, че няколко искрени и мили думи също имат стойност не по-ниска от тази на златото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *