post

 

Второто издание на изложението за разработчици на игри – Games Made In BG, ще се проведе тази събота (3-ти ноември 2018 г.), в рамките на  Sofia Game Night, съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, с генералното партньорство на The Stars Group и партньорство на SafeCharge България. В  сградата на Гьоте-институт България (ул. “Будапеща” 1) от 18:00 ч., ще бъдат представени повече от 20 компютърни и мобилни игри, както и най-интересните проекти от Sofiа Game Jam  и Hardcore Game Jam. За първи път през тази година в събитието ще бъдат включени и настолни игри.


Games Made in BG
насочва вниманието на публиката към бързо развиващата се game dev индустрия в България, както към независимите разработчици и големите студиа, така и към създателите на образователни и настолни игри.

Посетителите на изложението ще имат възможност да се докоснат не само до игрите, но и да научат повече за процеса по тяхното разработване.

Участие ще вземат студиата: Incineration Productions, Seven Bulls, Dreamteck, Gameline, The Sixth Hammer, Imperia Online, Velbazhd Software, Kipi Interactive, Archean Games,

Team Puh, Vermin Games, Foumart Games, RepulseKvaba Interactive и проектът за cloud гейминг Rouster.

Тази година събитието разширява обхвата и включва настолната игра Цар на историята, танцувалните пъзели на Таратанци, както и проекти на дизайнера на настолни игри Николай Попов.

 

Генерален партньор:

The Stars Group

 

Партньор:

SafeCharge България

 

С подкрепата на Крафт Бира Glarus и натурална вода Pure H2O, ESL, Асоциация за Развитие на София, Ozone.bg

 

Медийни партньори: Лицата на града, TodayTech, Mika Magazine, Kaldata.com, TeeNews.eu, Avtora.com, PixelMedia.bg, PC World Bulgarian, Виж София, Technology.bg, HiComm Magazine, Weekly Gaming Guide и HaveFun TV.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *