post

 

 

Всички знаем, че шопинг терапията се отразява позитивно на хората, които я практикуват. Тя не само успокоява нервите и повдига самочувствието, а и според американски учени помага на организма да остарява по-бавно. Какво обаче трябва да правим и да не правим, за да извлечем максимума от модерния през последните години начин за „разпускане на парата“? Предлагаме ви няколко полезни съвета, които ще превърнат вашата шопинг терапия в изключително приятно и полезно занимание.

 

Отделете достатъчно време

 

Психолозите съветват например да не правим покупки през втората половина на деня, когато магазините са пълни с клиенти. Това се отнася както за класическия шопинг, така и за пазаруването на подаръци. Ако не се съобразим с този съвет, рискуваме чакането по опашки и лутането в тълпата да направят крайния резултат по-скоро стресиращ, отколкото релаксиращ.

 

Изберете подходяща компания

 

Може би по-добра идея е да пазарувате с приятелка, отколкото с половинката си. Имайте предвид, че мъжете се изморяват по-бързо при обикаляне по магазините, а въпроси като коя рокля ви отива и коя не, могат да доведат до напрежение и спорове.

 

Направете си почивка

 

Дори и да не сте достигнали до своята най-добра находка в пазаруването, спрете и си починете. Поглезете се с чаша чай или кафе, хапнете нещо. Почивката ще ви предпази от лошото настроение и умората и ще ви зареди с нови сили за поход по магазините.

 

Пазарувайте разумно

 

Шопинг терапията определено помага за преодоляването на стреса, но ако ще си купувате нещо, уверете се, че не ви напомня за минали събития и че няма пряка връзка с онова, което ви разстройва. Съобразявайте избора си с бюджета, с който разполагате и избягвайте тичането до магазина всеки път, когато нещо ви разочарова.

 

Отпуснете се и бъдете креативни

 

Когато пазаруваме подаръци не за себе си, а за нашите близки, си доставяме двойна доза удовлетворение. Радостта в очите им при отварянето на подаръка, ще ни накара да се почувстваме горди, а те ще са ни благодарни. Затова отдайте се на своята креативност и изберете най-хубавата и качествена стока за подарък.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *