post

Колекциониране на самолетни торбички за повръщане, огъване на вилици, появяване в новинарски репортажи – това са само малка част от най-странните хобита, които хората по света практикуват. Има хиляди колекционери, които са вманиачени в това да събират странни неща като например образци от женски почерци, други имитират крави, татуират коли и т.н.

Ако и вие имате хоби и интереси, които околните възприемат за странни, не се притеснявайте. Прочетете списъкът с най-странните хобита по света, подготвен от онлайн магазина за сувенири и подаръци Dreboliiki.com и вероятно ще откриете някои свежи идеи за развлечение:

 

Екстремно гладене

Съвсем не е необичайно да срещнете в планината ентусиасти с ютия в ръка, които практикуват екстремно гладене. Хобито се заражда през 1997 година във Великобритания и днес дори е определяно от някои като спорт.

 

Сърфиране върху влак

Едно от най-опасните хобита, в следствие на което, за съжаление, има загинали хора, е сърфирането върху пътнически влак. То става популярно през осемдесетте години на миналия век в Германия.

 

Издълбаване на сапуни

Тази дейност се е зародила в Тайван, където ентусиасти издълбават различни форми върху сапуни и ги превръщат в произведение на изкуството. Те до толкова се харесвали на туристите, че се продавали като местен сувенир.

 

„Бой с мравки“

Този вид спорт с насекоми се заражда в Япония, където става много популярно мравките да бъдат поставени в пластмасова арена и да влизат в битка. Стига се до там, че случващото се на ринга се записва на видеоклип и дори се публикува в интернет.

 

Имитиране на смърт

Едно от най-странните хобита е това на американеца Чък Ламб, който в свободното си време се прави на мъртвец и дори записва смъртта си на видео. Днес Ламб публикува видеата си в собствен сайт, който достига до над четиридесет милиона посещения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *