post

Цветът е мощен визуален инструмент за изразяване на широк спектър от емоции и впечатления. Като такъв, цветът и дизайнът на входната Ви врата заслужават внимателно обмисляне. Ако си мислите да боядисате или смените Вашата врата. Ето какво означават различните цветни входни врати и как те показват Вашата личност.

Червена врата

Червена врата традиционно имат жилища, които са приветливи и топли, както за непознати, така и за семейството. В северноамериканския регион, червената врата означава сигурна къща докато в Шотландия дори днес червената врата означава статут на „платена ипотека”. Във Фън Шуй червената врата символизира „чи” или енергия.

Някои протестантски църкви са рисували църковните врати в червено, за да ги идентифицират като част от Реформацията. Дори Алберт Айнщайн рисува предната си врата, за да може да намери къщата си. Много врати се боядисват в червено преди китайската Нова година, тъй като се счита за цвят, който носи късмет.

Черна врата

Магия, мистерия и елегантност се крият зад черната врата. Смята се, че жителите на дом с черна врата са силни и изискани, като всички аспекти на живота им са под пълен контрол.
Мистерията на черната врата съобщава за потенциал и възможност, които са добри качества за потенциален дом.

Розова врата

Безстрашен и забавен е човекът, който се осмелява да боядиса вратата си в розово, обича да прави изявления. Той също е цвят на здравето и подхранването, а в психологията розовият цвят се тълкува като знак на надежда.
Дом с розова врата може да се разглежда и като дом пълен с любов. До драмата и изтънчеността чрез комбиниране на розово с тъмни цветове като черно, тъмно зелено или сиво.

Оранжева врата

Оранжевото представлява ентусиазъм, оптимизъм, енергия и творчество и не е за хора със слаби сърца. Боядисването на Вашия преден вход в оранжево, изразява позитивност към Вашия квартал и привлича хората към дома Ви.

Този цвят има много висока видимост и създава много емоции, така че го ползвайте пестеливо, за да подчертаете най-важните елементи на Вашия дизайн.

Зелена врата

Зелената входна врата означава, че притежавате добри ценности. Обикновено свързана с растежа и просперитета, зеленото означава промяна, развитие и богатство. Зелените врати са привлекателни и ободряващи и се използват за свързване на земните елементи.

Във Фън Шуй, зелено обикновено се използва за входни врати, които са с лице на юг или югоизток. Смята се също, че тя привлича просперитет и се счита за изключително щастлив цвят в Ирландия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *