post

Добрите примери от практиката на европейско и вътрешно равнище ще са сред основните акценти на конференцията, която вече две десетилетия следи отблизо настъпващите големи промени в е-управлението. Ще бъдат представени съвременни тенденции при оптимизацията и интеграцията на системи, регистри и платформи, използвани с цел намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, както и иновации, имплементирани в различните звена на правителствения сектор като фактор за устойчиво развитие.

 

Сред участниците в събитието тази година е госпожа Есма Дилек. От позицията си на ИТ директор на община Истанбул тя ще говори за модерните уеб приложения, които спомагат дейността на местната администрация. Преди да стане ИТ директор на община Истанбул, Есма Дилек е заместник-директор на отдела за трафик, където отговаря за координиране и управление на техническия екип на Интелигентни транспортни системи (ИТС). Участва в разработването на уеб и мобилни трафик приложения и има интерес към R&D проекти, в които ИТС се използват за обществена полза.

 

Директно от Естония, чиято реформа в електронното управление често бива давана за пример от световна величина, ще дойде госпожа Анела Кийратс, за да разкаже от първа ръка за степента на развитие на процесите в балтийската държава. Анела Кийратс е програмен директор на обученията по електронно управление в “e-Governance Academy” от 2004 г.

 

Двадесетата юбилейна конференция по е-управление ще се състои на 7 март в Хотел Балкан, зала Средец. Събитието се провежда под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател, и със съдействието на НСОРБ, ДА “Електронно управление” и НАЛАС.

 

Пълната програма на събитието, можете да видите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *