post

Всички знаем какво прадставляват бягащите пътеки, но малко от нас са се замисляли в кои случаи е най-подходящо да ги използваме и кои са най-ефективните техники за тренировка с тях.

Бягащата пътека е един от най-често използваните кардио уреди и се отличава с изключително лесната си употреба. Тя е подходяща за хора от всякаква възраст и тренира най-вече сърцето, но и всички останали мускули на тялото. Последните изследвания сочат, че този тип фитнес уреди намират отлично приложение по време на рехабилитация, при възстановяване от тежки простудни заболявания, хипертония, захарен диабет, както и при борба с остеопорозата.

Ако и вие сте се насочили към бягащите пътеки и искате да се уверите в ползата от тях, ви препоръчваме модела TM2 Pro, който впечатлява с многото си програми и възможности за тренировки. Този фитнес уред е одобрен от немска компания за тестване качеството на продуктите Vergleich.org и няма аналог по отношение на показателя цена-качество.

Моделът е изключително подходящ за интензивно трениращи хора, тъй като разполага със система за намаляване на вибрациите при бягане и по този начин ограничава максимално натоварването в глезените. А трите нива на промяна на наклона я правят подходяща както за начинаещи, така и за професионалисти.

Благодарение на двадесет и петте вградени в уреда програми, можете да изберете да ходите или да правите джогинк, а големият му LCD дисплей ще ви покаже какво разстояние сте изминали, за колко време и с каква скорост, както и колко калории сте изгорили.

Ето и три основни съвета как правилно да тренирате на бягащата пътека у дома или във фитнес залата, за да постигнете най-добрите възможни резултати:

– Правилната техника на тренировка върху бягащата пътека зависи от наклона, на който използвате уреда. Когато сте в напълно хоризонтално положение, трябва да държите тялото си изправено за оптимален приток на кислород по време на упражненията.

– Ако изберете да тренирате под наклон обаче, трябва да се стремите торсът ви да е на деветдесет градуса от пода, наподобявайки изкачващо движение. Така ще усетите по-голямо натоварване в областта на бедрата и задните части, а тренировката ви ще бъде правилно изпълнена и с по-висока ефективност.

– Друто важно правило, когато тичате на бягащата пътека, е да го правите на пръсти, а не с цяло ходило. Така отново ще натоварите максимално мускулите на краката и не след дълго ще видите резултата от вашите усилия, който ако сме били постоянни и дисциплинирани, със сигурност ще ви хареса. Пожелаваме ви успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *