post

В миналото се е очаквало жените да имат парфюм, който да е тяхна запазена марка. Днес обаче изборът на парфюми е неограничен, а ние третираме ароматите повече като аксесоар, като променяме парфюма си често, за да отговаря на променящите се наши настроения и живот.

Но понякога твърде многото избор може да доведе до объркване. Ако сте като повечето жени, значи имате няколко флакони парфюм, които ви затрупват. Те ви гледат всяка сутрин, когато се обличате, с простият, но безмълвен въорис: “Кого искате да бъдете днес?”

За да ви помогнем да се справите със ситуацията, подготвихме кратък списък с основните категории аромати.

1. Цитрусови

Наситени с острата есенция на цитрусовите плодове, тези парфюми са живи и енергични. Най-добре е да им се наслаждавате през деня, нещото, което да ви събуди сутрин, преди да минете към второто кафе.

2. Флорални

Сладки и романтични, тези аромати са „добрите момичета“ на парфюмите. Флоралните аромати понякога просто леко се усещат, но като цяло съчетават ароматите на различни цветя, за да създадат класически женски апел.

3. Плодови

Тези оарфюми са свежи и пикантни. Този тип аромати радват обонянието ни с ярки и познати аромати на ябълка, праскова, горски плодове, манго и други сочни плодове, които често са смесени с цветя, за да създадат завладяащ аромат.

4. Зеленина

Миришещи на свежи листа и наскоро окосена трева, зелените аромати са естествена и енергична група. Тези аромати са унисекс, затова препоръчваме да ги ползвате през деня, на спортни събития или събития навън.

5. Морски

Тези парфюми са модерно изобретение, което се появява за пръв път с парфюмите Dune на Christian Dior през 1991 г. Тези аромати използват смес от синтетични съединения, за да предизвикат естествени аромати като планински въздух, повей от океана или чист чаршафи.

6. Ориенталски

Екзотични и отчетливо женствени, тези чувствени аромати имат земен, животински основен аромат като мускус или амбра, често комбинирани с нотки на кехлибар.

7. Пикантни

Захар, подправки и всичко от този род е основата на тези парфюми. С нотки на карамфил, джинджифил, канела, кардамон и пипер, пикантните парфюми са успокояващи и съблазнителни по един старомоден начин.

Всички тези аромати може да намерите в парфюмите на Parfium.BG!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *