post

Ако сте взели решение да стартирате свой собствен бизнес, неизбежно ще се сблъскате с множество бюрократични процедури, за които трябва да сте предварително информирани и подготвени.

Една от първите процедури, пред които преминава всеки стартиращ предприемач, е регистрацията на фирма. Всъщност тя не е никак сложна и можете да я осъществите и сами, дори и да нямате юридическо или счетоводно образование.

Имайте предвид обаче, че ако се спрете на този вариант, трябва да си отделите достатъчно време за попълване на съответната документация, както и за редене на опашки пред институциите за нейното подаване. Ако сте допуснали дори и най-малката грешка обаче, може да получите отказ и да се наложи да повторите процедурата, при което ще изгубите държавната такса за регистрация на фирма, която вече сте платили.

Ако сте твърдо решени на този вариант и искате сами да регистрирате фирмата си, първо трябва внимателно да обмислите каква ще е най-подходящата правна форма за нея – ООД, ЕООД, ЕТ, СД, ДЗЗД, АД и други. Формата на вашата бъдеща фирма определя и документите, които трябва да попълните и подадете при регистрацията й. Сред документите, които са необходими за регистрация на едно ЕООД например, са Заявление по образец А4, Бележка за внесен капитал, спесимен, учредителен акт и редица други. Имате възможност да входирате документите за регистрация на фирмата си по електронен път (за което ви е нужен електронен подпис) или да ги подадете на хартиен носител във всяка една териториална дирекция на Агенция по впиванията в страната.

Разбира се, има и друг вариант, който ние горещо ви препоръчваме – да се обърнете за помощ към специалист, занимаващ се професионално с регистрации на фирми. Така не само ще си спестите ценно време и излишни нерви, а и ще получите съвети по отношение на осигуряване, данъчно облагане, счетоводно отчитане и други важни специфики, които трябва да се имат предвид при регистрирането на вашата фирма.

Ако искате да направите регистрация на фирма, ви препоръчваме да се свържете с екипа на Firmatami.net. Опитните й юристи и други специалисти ще изготвят всички нужни за регистрацията на фирмата ви документи, ще ви придружат до нотариус за извършване на необходимите заверки и ще осъществят вписването в срок от три дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *