post

Спомняте ли си овцата Доли? Успешното клониране на животно се случи през 1996 г., а днес в Китай е на път да се създаде фабрика за клониране на телета, както и клонинги на домашни животни и обучени кучета. В Европа нещата стоят по различен начин. Тук клонирането е забранено, но можем ли да кажем до кога? Не отдавна, бяха създадени и 3D технологии, които звучаха едва ли не, като научна фантастика или като опити, които могат да ни дадат евентуална представа за далечното бъдеще. Само след няколко години, обаче виждаме реалните възможности с новите 3D принтери, които надхвърлят въображението. В Тел Авив бе създадено първото 3D копие на човешко сърце, направено от човешки тъкани. Сърцето изглежда, като съвсем истинско и е същински пробив в медицината по отношение на трансплантацията на органи. Понякога вълните с новата информация за случилото се по света с областта на науката и технологиите, изглеждат като сън. Но, този сън е съвсем реален и авторите на научната фантастика за пореден път се оказват с пророчески способности.

Новите 3D принтери, които надхвърлят въображението

Дали ще стане масова употребата на 3D принтери, с които да можем да строим сгради, да готвим или да произвеждаме създания, които да ни правят компания, само бъдещето ще покаже. До тогава, необходимостта от използването на познатите ни принтери с Hp.it-shop.bg, изглежда да остане ежедневна. Вече почти всичко можем да видим в дигитален формат, но с каквото и да се занимаваме, имаме нужда от принтер. Независимо дали трябва да подпишем документ, който да се сканира, след като се принтира или се занимаваме с архитектура и проектантство, работим в офис или сме студенти, нуждата от копиране и принтиране на текстове и изображения е факт.

Освен това, вече и принтерите са с много повече възможности и работят с много по-висока скорост. На Hp.it-shop.bg можем да намерим всякакви варианти, като цветни и черно-бели принтери, мастиленоструйни и лазерни и дори мултифункционални устройства, освен това с намаления. Боравенето с информация през интернет, също е ежедневие, естествено продължение на развитието на технологиите, с помощта на което комуникираме и работим онлайн. Предимствата са достъпът до информация и печеленето на време, а провокацията е: как оползотворяваме всичкото време, което ни остава. Изобилието от информация може да ни погълне и да ни завърти във вихрушката от възможности, които да ни носят по вълните по цели дни, но имаме възможност и да бъдем селективни и да използваме осъзнато и с цел това море от данни. Специализираните сайтове, като Kreativen.com могат да спестят много време в търсене на конкретна информация, относно маркетинга и социалните медии, например, давайки редица идеи и примери за развитие. За всяко нещо има подходяща вълна и шанс да излезем на брега, който сме определили за цел, уверете се сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *