post

 

 

Възглавницата е едно от изобретенията на човечеството, което често приемаме за даденост. Може би не знаете, но не много отдавна тя е била лукс, който не всеки е можел да си позволи. Те стават масови разпространени едва преди около 200 години по време на Индустриална революция.  От тогава насам, те непрестанно се променят и усъвършенстват, така че да ни помагат да имаме по-качествен сън. В тази статия ще обърнем внимание на едни от най-популярните и предпочитани възглавници днес –  тези от мемори пяна. Вижте 4 причини да изберете именно такава възглавница:

 

Причина 1 : Направени, за да прилягат

Възглавниците от мемори пяна от Magniflex са направени така, че да прилягат към индивидуалната форма на всеки човек. Това е възможно благодарение на специалния материал, който е създаден да се адаптира спрямо вашето тяло. Когато легнете върху възглавницата, теглото и топлината ви  позволяват на пяната да се промени и прецизно да обгърне главата и шията ви. Така вие ще спите удобно, без да се налага постоянно да нагласяте възглавницата си.

 

Причина 2 : Поддържат оптимална позиция на гръбначния стълб

Събуждате ли се често уморени, със схванат врат и болки в гърба? Виновникът за това е неправилната позиция, която заемате по време на сън. Едно от основните предимства на възглавниците от мемори пяна е, че поддържат гръбнака изправен и намаляват напрежението. Те позволяват на мускулите ви да се отпуснат, като осигурят естествена опора на гръбначния стълб.   По тази  причина възглавниците от мемори пяна са изключително подходящи и за хора, които страдат хронични болки във врата, гърба и кръста, а също и от гръбначни изкривявания. Те ще ви помогнат да намалите усещането за болка и дискомфорт. Едновременно с това ще спите дълбоко и спокойно и ще забравите за честото събуждане и въртене, в опит да се нагласите удобно.

 

Причина 3: Подходящи са за хора с алегрии

3
Мемори пяната  е синтетичен материал, разработен от НАСА  за подобряване на условията на сън на  космонавтите. Продуктите от мемори пяна са безопасни и нетоксични. Те са естествено хипоалергенни, което възпрепятства растежа на бактерии, плесени, гъбички и прах. Това е предимство за хора, които страдат алергии към акари, пера или други естествени материали, а също и за малки деца.

Причина 4 : Имат по-дълъг живот

Възглавниците не идват с етикет „годно до“, но въпреки това те трябва да се сменят през определен период от време. Традиционните дунапренени възглавници се деформират бързо, освен това лесно събират прах и нечистотии. За разлика от тях, тези от мемори пяна имат по-дълъг живот и както вече споменахме са хипоалергенни. Освен това, Magniflex.bg  предлага възглавници с мемори пяна, които разполагат с удобен сменяем калъф с цип. Освен допълнителния комфорт и мекота, калъфът ви позволява да поддържате чиста вашата възглавница, като го изперете в пералнята.

Така, че купувайки си такава възглавница, вие инвестирате в дълъг и качествен сън. Повече информация за наличните модели възглавници с мемори пяна може да откриете на Magniflex.bg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *