post

Възможно ли е най-желаният подарък за един рожден ден да се окаже… боклукът?! Да, уверяват ни от Lessplastic Bulgaria, които, в съучастие с техния съмишленик Мария Юрукова от Плетчица, също рожденичка тези дни, дори ще отбележат двоен празник през август.

Съвместно те решават да отпразнуват рождените си дни по един особен начин – като помолят приятели, познати, а и непознати също да се включат в една добра инициатива: да съберат поне 3 отпадъка и (много важен момент!) да ги изхвърлят на подходящото място (така че оглеждайте се за цветните кофи за рециклиране)!

А тези рожденици празнуват дълго, не се шегуват – предвидили са си цели две седмици празненства! Затова, съветваме ви, включете се и вие и зарадвайте тези добри хора като им изпратите снимки на почистените от вас боклуци между 8 и 22 август. Защо са се спрели точно на цифрата 3 ли? Защото това е третият рожден ден от основаването на Lessplastic Bulgaria, а нейният двигател Никола Бобчев е на мнение, че предходните две години някак не е отбелязал тази дата подобаващо, та сега е твърдо решен да навакса.

„Радваме се на всички снимки с добри дела, които получаваме, и наистина ги приемаме за подаръци понеже стоим с цялата си енергия зад нашите каузи. Всяка снимка ни мотивира да продължаваме напред. И много се надяваме каузата „Подари боклук” да достигне до повече хора”, сподели ни Никола.

Така че затрупайте с честитки рождениците, като, разбира се, не забравяте да сложите хаштаг на снимките #lessplasticBulgaria и #ПодариБоклук или просто ги отбележете във фейсбук.

Lessplastic Bulgaria е блог, предлагащ информация, свързана със замърсяването на околната среда и воденето на природосъобразен начин на живот. На страницата може да намерите актуални новини във връзка с пластмасата в България и по света, както и да се информирате за събития и кампании в близост до вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *