post

Климатикът е чудесен начин да запазите вас и вашето семейство на хладно и спокойно през лятото. Купуването на климатик, обаче, може да бъде много сложно понякога. Има толкова много различни видове, модели и функции, че може да е трудно да разберете как да изберете този, който е подходящ за вас.

Преди да се спрете на дадено устройство, не забравяйте да разгледате пространството, което трябва да охладите, и всички незадължителни функции, които може да искате. След като направите това, ще можете да намерите продукт, напълно подходящ за вашите нужди за охлаждане.

Ето какво трябва да гледате, когато търсите някоя промоция на климатици в магазините.

Избор на правилния размер

Измерете площта, която климатикът ще трябва да охлади. Използвайте лента за измерване на ширината и дължината на вътрешното пространство, което искате да охладите. След това умножете ширината по дължината. Различните климатици имат различен капацитет за охлаждане, така че ще ви е необходима тази информация, за да изберете уред, който има правилния капацитет за охлаждане спрямо размера на пространството, което искате да охладите.

Избор на уред

Изберете климатик за прозорец, ако искате да спестите пари. Тези уреди седят на вашия прозорец и се поддържат от монтажна скоба, която завивате на перваза на прозореца си. Те имат капацитет за охлаждане от 5000 до 12 500 BTU и могат да охлаждат помещения с площ от 100–650 квадратни фута (9,3–60,4 м2). По-малките агрегати обикновено струват някъде между 150 – 250 долара, докато по-големите агрегати с по-голям капацитет за охлаждане могат да струват до 600 долара.

Помислете за централно климатично устройство

Купете централен климатик, за да охладите целия си дом. Централният климатик е най-скъпият и труден за инсталиране вариант, но може да охлади целия ви дом.

На всичко отгоре ще трябва да харчите пари и за предварителна оценка на вашия дом, за всяка необходима модификация или инсталация на канализация и за реалната инсталация на устройството.

Въпреки това си заслужава да се потрудите, за да получите това, което искате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *