post

Ремонтът и обзавеждането на нова баня е истинско предизвикателство в днешно време. Не само, че изборът е огромен, но и цените на елементите са много различни и зависят от безброй фактори. Затова е важно да планираме и изчислим всичко предварително, за да намалим вероятността от неприятни изненади и за да сме сигурни, че всичко ще върви максимално гладко. И най-вече, че крайният резултат ще е удовлетворяващ.

Какво трябва да вземете предвид при избора на мебели за баня

  • размер;
  • цвят и форма;
  • стил;
  • материал;
  • сглобяване и монтаж.

Правилното оразмеряване на пространството е от съществено значение при всеки ремонт. Необходимо е добре да измерите всички стени и ъгли, да изчислите къде искате да поставите различните елементи и след това да започнете избора си, спрямо тези цифри. Например минималното разстояние, с което трябва да разполагате при монтиране на тоалетна между две стени е между 57 и 60 см. За душ, пространството не може да е по-малко от 80 на 80 см и тн. Мерете внимателно, за да сте сигурни в размерите.

Цветът на мебелите и тяхната форма ще ви бъдат пътеводител при избора им. Дали ще се спрете на класическите сини нюанси или ще подходите творчески със смели и ярки цветове, зависи от вас. Последните години се налага тенденцията и за черни мебели, които в комбинация с ярки акценти могат да бъдат основа на една наистина стилна баня. 

Формата е другият важен момент. Ако сте се спрели на по-заоблени форми, изберете ги за всичко – и за тоалетната, и за мивката, и (евентуално) за ваната. Така ще цари хармония в помещението, която иначе трудно ще се постигне при квадратна мивка и кръгла тоалетна, например.

Евтини мебели за баня от Гауди

Стилът на мебелите е следващото голямо решение, което да вземете. Класически, модерни или футуристични, те трябва да са и функционални, и да радват вашето естетическо чувство. Не се страхувайте да смесвате стилове – едно ретро огледало в модерно издържана баня ще придаде индивидуалност на помещението. И все пак не прекалявайте, нека различните мебели да са по-скоро акцент на общия стилов фон. Същото важи и при избора на аксесоари – заложете на няколко елемента в комплект, за по-голяма хармония.

Материалите, от които ще бъдат изработени мебелите ще бъде основата на ценообразуването им. За шкафовете е добре да изберете PVC за основен материал. Овен, че е евтин, се поддържа лесно, а освен това може да се поръча в безброй цветове. Дървените решения също навлизат в банята, но определено не са евтини. Ако смятате да отделите душовата част от останалия терен, можете да избирате между PVC и стъклени паравани или плексигласови душ-кабини.

Сглобяването и монтажът са последното перо, върху което трябва да помислите и да отделите от бюджета. Докато шкафовете и полиците бихте могли да си ги сглобите сами, оставете монтирането на тоалетната, мивката и душа на майстори, защото некачественият монтаж може да доведе до големи главоболия в бъдеще.

Различни видове мебели за баня

Мебелите за баня са налични във всякакви форми и размери. Високи шкафове и ниски такива, правени по поръчка или готово решение, на пазара има за всеки вкус и за всеки джоб. Изберете доверен търговец, който гарантира отлично съотношение между цена и качество и можете да пристъпите към създаването на своята нова баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *