post

 

Обществените места, които събират огромни количества и поток от хора, е задължително да бъдат оборудвани с висококачествени и осигуряващи изображения и видео с висока резолюция системи. Защо?

Защото сигурността, защитата и опазването на множество следва да бъдат приоритет за всеки собственик на голяма търговска сграда или организатор на събитие, например.

Съществуват места, на които е повече от задължително да има наличие на камери за наблюдение. Ето някои от тях.

Заведения и барове

Заведенията и баровете, особено онези, които се посещават през нощта, са места, на които е за предпочитане да има камери по няколко причини. На първо място, разбира се, от съображения за сигурност. Често на подобни места настроението ескалира в един момент и това, комбинирано с консумацията на алкохол например, е предпоставка за неправилно изразяване на емоциите. Посетителите на заведението биха били в пъти по-сдържани откъм агресивни постъпки, ако знаят, че биват заснемани. Другата причина, поради която е добре да има камери в местата за забавление и разпускане, е ограничаването на кражбите.

На пунктовете с банкомат и входовете на банките

Други места, на които е задължително да има разположени и инсталирани, работещи системи за видеонаблюдение, са пунктовете, където са разположени банкомати и входа към всяка банкова институция. Излишно е да споменаваме причините – на места, на които хората работят и боравят с пари, е повече от задължително да има наложен контрол. Това, от една страна, ще ограничи опитите на зложелатели от всякакъв тип и ще ограничи, до голяма степен, престъпната дейност. От друга страна, самите потребители на банкови услуги и банкомати ще се чувстват в пъти по-защитени и подсигурени.

Търговски центрове

Търговските центрове са също места, които побират ежедневно огромни количества хора. Особено в периодите около празниците, моловете са препълнени от мнозина, които са оставили коледното пазаруване за последния момент, например. И, както знаем, всяко струпване на много хора на едно място, е предпоставка да поставим сигурността на първо място. Чрез камерите охраната на търговския център би могла с лекота да следи за реда и безпроблемното протичане на пазаруването на хората в магазина. Рискът от кражби и злоупотреби също е значително понижен при наличието на професионални системи за видеонаблюдение.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *