post

 

Екатерина Дафовска: Зимните спортове горят повече калории

 

29 февруари е датата, на която България ще живее активно и през зимата. За първи път в своята 15-годишна история най-мащабната инициатива за балансирано хранене и здравословен начин на живот „Нестле за Живей Активно!“ ще предизвика малки и големи да открият различните възможности за активности, които предлага зимният сезон.

„Каня всички, които смятат, че през зимата предпочитат да останат вкъщи, да се включат на 29 февруари в активностите и да видят, че това е сезонът, който предлага не само най-разнообразни възможности за забавление, но и условията в планината и чистият въздух укрепват здравето на човек“, призова Екатерина Дафовска – единствената ни олимпийска шампионка по биатлон. Тя застава зад инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и допълни, че чрез спорта през зимните месеци тялото ни изразходва повече калории. Така например 1 час игра на волейбол гори средно около 400 калории, а ските – 500.

Боровец, Бороспорт и хотел Рила са домакини на събитието, като един от любимите зимни курорти традиционно предоставя възможности за практикуване на зимни спортове. Ски, сноуборд, пързаляне с шейни се нареждат до забавления като правене на снежен човек и ледено иглу, които от Нестле България и Бороспорт са подготвили за всички участници. Забавленията ще бъдат напълно безплатни и с много награди.

Официален партньор на спортния ден е Община Самоков и кметът на града Владимир Георгиев.

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *