post

Какво е специфичното при водоустойчивия ламиниран паркет

Ламинирането на пода във влажно помещение беше абсолютно невъзможно доскоро, тъй нямаше достатъчно добра технология, която да произведе устойчив на влага ламинат. С напредъка на технологиите обаче на пазара се появиха няколко вида водоустойчив ламиниран паркет, който можем да поставим на места, където може да се очаква мокрене в един или друг момент.

Вариантите за такава подова настилка са три:

  • HDF дъска с плътност 900 кг/м3, която издържа до 3 часа на въздействие на вода без деформация;
  • HDF дъска с високо съдържание на смола. Известен още като Аква ламиниран паркет, който издържа до 6 часа изложен на вода;
  • PVC ламиниран паркет – HDF дъска и пластмаса. Практически устойчив на всякакво водно влияние, но все още не е в широка употреба.

Този тип подова настилка е и с много издръжлива на износване, което я прави чудесен вариант, въпреки по-високата си средна цена. При полагането и може да се нанесе допълнително лак, който да осигури трайно запечатване на връзките и да уплътни панелите един спрямо друг, което повишава влагоустойчивостта на пода.

Важно е да се знае, че колкото и да е водоустойчив един ламиниран паркет, той не може да се мери с теракота и керамиката по резистентност на влага. В този смисъл тази функция на ламината се изразява в устойчивостта му на влажен въздух в помещението или мокрене при почистване. При продължително излагане на влага, например под душ или при наводнение, той неминуемо ще се раздуе.

За какви помещения е подходящ

Влагоустойчивият ламинат е изключително подходящ за кухнята, коридорите, детската стая, банята.

Все по често се среща решението за ламинат в кухнята и коридорите. Този тип под създава уют в помещенията, а устойчивостта му на влага прави почистването му лесно и безопасно.

В детската стая водоустойчивият ламиниран паркет осигурява топъл под, по който да тичат боси крачета и същевременно се поддържа лесно в хигиенно отношение.

Ламинат в банята е смело и красиво решение. Подходящ е за бани, в които мократа част на помещението е отделена с добре затворена душ кабина или вана с висок параван.

Откъде можем да закупим водоустойчив ламинат

Когато избираме водоустойчиви ламинирани паркети е добре да се доверим на партньор с доказани качества и репутация на пазара. CarpetMax са основани през 1996-та година и дългогодишното им присъствие на пазара се дължи на изключителния им професионализъм.

В онлайн магазина им на carpetmax.bg можем да открием много варианти за подови настилки на адекватни и атрактивни цени, а честите промоции и намаления ги правят логичен избор по време на ремонт.

Избирайки КарпетМакс ние избираме качество, коректност и отлично обслужване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *