post

 

 

Има няколко фактора, които трябва да погледнете преди да изберете правилните за вас тиранти. Първото, което трябва да знаете е, че има два основни вида – тези, които се защипват с щипка и с бутони. Малка разлика, но променя доста. След това трябва да помислим за широчината им и накрая как да се свързват на гърба.

Това са основите, който трябва да знаете. Ако искате по-детайло описание погледнете надолу.

 

  1. Тиранти с щипка

Те са практичен вариант, защото могат да бъдат носени със всякакъв панталон. Само се захващат за панталона и ще го държат на положение. Те се считат са по-ежедневните тиранти, в сравнение с другия вид.

Недостатъците им… От една страна искаме тези щипки да са здрави, за да могат да издържат част от тежестта на панталоните ви. Ако това е така рискуваме нараняване на панталона в бъдеще. От друга ако клипса е по фин, няма  да държи панталона ви на място или ще се изплъзват.

 

  1. Тиранти за копчета

Както можете да се досетите от името – те се закачат с копчета, който са вградени в панталона ви. Ако нямате такива бутони в панталона, не се притеснявайте. Близката шифачка може да ви помогне с това. Когато ги носите няма да се притеснявате, че някоя щипка ще се изплъзне или че ще нарани панталона ви.

 

 

 

  1. Каква да е формата им на гърба?

Има 3 основни категории – Х, У, Н. Не се чудете защо ви казвам 3 букри от българската азбука. Когато сложите тирантите формата има на гърба ще като една от тези букви.

Първият и най-разпространен вид – У – Y (англиийската буква е по-точна версия) – те предпочитани за работното място и за официални събития.

 

Следващата форма е „Х“ – считата се за малко по-ежедневни от предишния вид и не са толкова разпространени.

 

Последните – Н – са тези, които може да видите на пожарникарите – те са най-неофициални от 3-те форми. Препоръчвам да не ги носите освен ако не ги харесвате толкова много.

 

 

  1. Широчината на тирантите

Малък аксесоар, но може да промени визията ви значително. Преди да закупите тирантите помислите каква да широчината на презрамките. От 2.5 до 3.5см са средните тиранти. Те са подходящи за повечето облекла и поводи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *