post

Години наред японския футболен симулатор Pro Evolution Soccer се намираше в сянката на легендарната поредица носеща едноименното заглавие FIFA. Основния конкурент на бестселъра на EA Sports страдаше от липсата на достатъчно голям брой лицензирани отбори и играчи, като поради тази причина PES често трябваше да кръщава някои от големите отбори с много странни имена.

И докато именно тази липса на автентичност да бе големия проблем за играта на Konami, то в последно време създателите на Pro Evolution Soccer започнаха да навлизат много сериозно в територията на FIFA. Така изданието на PES от 2019-та година успя да забие звучен шамар по амбициите на EA благодарение на добиването на официален лиценз за хегемона на Серия А – Ювентус. Това от своя страна означаваше, че FIFA нямаше да има право да използва официалната емблема и име на Юве, като от EA бяха принудени да преименуват отбора на Piemonte Calcio.

И така, година по-късно е време за новата интерпретация на популарния футболен симулар на Konami. Той носи името леко нетипичното име eFootball PES 2021 Season Update, тъй като това всъщност не е изцяло нова игра, а по-скоро нещо, като фейслифт на вече много успешното предно издание на PES. Това означава ъпдейт на всички налични отбори и трансфери, както и ексклузивен Евро 2020 турнир, който съдържа 55 национални отбори, и който може да се играе изцяло офлайн.

От друга страна, офанзивата при грабването на лицензи на отбори изпод носа на Electronic Arts важи с пълна сила и за този “фейслифт” от Konami, като Ювентус не е единствения отбор от Серия А, който е ексклузивен за PES. В тазгодишното издание на играта присъства официално и отбора на Рома, който преди старта на сезона и според дадените коефициенти за залагане за шампион на Серия А през сезон 2020/2021 е с шанс от 41.00 да спечели титлата. И както Юве, римските вълци присъстват със своето официално име, емблеми, екипи и всичко останало, което придава повече автентичност на играта.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от eFootball PES (@officialpes) на

Естествено, това идва в допълнение с актуализирани състави и състояние на всички отбори присъстващи в играта, като поради обстоятелствата от тази година, се очаква пускането на ъпдейти на първенствата от страна на Konami, дори и след официалното пускане на играта на пазара. И все пак, новото издание на PES идва с някои нововъведения, като например Iconic Moment Series. Този режим дава възможност на играчите да изживеят отново значими моменти от кариерата на настоящи и бивши футболисти.

Друга новост е нова програма за лоялност насочена към тези, които играят PES на конзола или мобилни устройства. Тя се казва eFootball Points и точките, които трупате по време на игра могат да бъдат използвани за закупуването на най-различни неща в играта. Освен това, от Konami със сигурност са повече от доволни от факта, че не кой да е, а Лионел Меси присъства на официалната обложка на играта, като наскоро “бълхата” стана втория милиардер в света на футбола, след неговия голям конкурент Кристиано Роналдо.

Като цяло, може да се каже, че новото издание на главния конкурент на FIFA определено не идва с особено много новости. За сметка на това обаче от Konami запазват силните страни на играта в допълнение с някои екстри, което всъщност изглежда, като истинска рецепта за успех.