post

Денталното здраве е ключът към ослепителната усмивка. То трябва да бъде наш основен приоритет, а редовното посещение на личния зъболекар е добре да се случва поне два пъти годишно. Профилактичните прегледи имат за цел да установят появата на кариеси, които ако бъдат излекувани навреме, няма да доведат до по-сериозни проблеми в устната кухина.

Много от хората все още нямат личен зъболекар, на който да се доверят изцяло, когато някой зъб ги заболи, или просто когато е дошло времето да се извърши рутинният годишен преглед. Опитният стоматолог ще забележи дори и леки изменения по зъбния емайл и венците, които с помощта на съвременната дентална медицина могат да се елиминират още в зародиш. Изберете лекар, който работи с националната здравна каса и научете повече за Зъболекар в София Bulgaria Dent.

Как да изберем личен зъболекар

Напълно вероятно е да смените и няколко лични зъболекари, докато не откриете най-подходящия за Вас. Причините да се откажем да посещаваме настоящия си лекар по дентално здраве могат да са свързани с липсата на разнообразни услуги, твърде високите цени, невнимателното обслужване или лошите резултати, които след време ни принуждават отново да се подложим на същото лечение. Преди да седнем на зъболекарския стол, е желателно да се уверим, че:

 • Хигиената в кабинета е на високо ниво;
 • Използваната апаратура е съвременна и редовно дезинфекцирана;
 • Личният зъболекар притежава достатъчно опит, а материалите, които използва са надеждни и устойчиви във времето;
 • Методите на лечение са ефикасни и в съответствие с новостите в медицината;
 • Избраната от нас клиника е на комуникативно място;
 • Предлаганите цени са достъпни.

След като се уверите, че всички тези обстоятелства са налице, можете да запазите своя час, за да се погрижите за красивата си усмивка и зъбно здраве. Разберете и какви са Вашите права, за да не станете жертва на екстра таксуване. 

Какви са правата ни

Здравноосигурените лица могат да се възползват от няколко безплатни стоматологични услуги, които “на частно” ще трябва да заплатят от собствения си джоб. При посещението на личния си зъболекар имате право на:

 • Един профилактичен преглед;
 • Две лечения (и две пломби) всяка година;
 • Две вадения на зъб;
 • Лицата под 18 години са освободени от потребителска такса и имат право на четири зъбни детски лечения;
 • Бременните жени могат да се възползват и от още един безплатен преглед.

Добре е да сте наясно с услугите, от които бихте могли да се възползвате, без да се налага да разчитате на собствения си бюджет. Изберете център Bulgaria Dent София и се усмихнете широко на света.

Кога се прави регистрацията

Когато е дошъл моментът да се запишете при своя личен стоматолог, трябва да покажете здравната си книжка, която да удостовери здравния Ви статус. В нея също така ще се записва и всяка една от дейностите, които зъболекарят е извършил. Имате право и да поискате подробна информация за това какво Ви се полага като пациент. Погрижете се за оралното си здраве и изберете най-доброто – център Bulgaria Dent София!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *