post

Интериорният дизайн е индустрия, в която подобно на модата или красотата, тенденциите имат водеща роля. Вероятно в началото на всяка година сте залети от статии, които представят актуалните тенденции в кухненското обзавеждането през следващите 12 месеца. И макар в тях да може да откриете свежи идеи и вдъхновение, повечето тенденции страдат от един съществен недостатък – те са преходни. Никой не иска да инвестира голяма сума пари в ремонт, следвайки тенденциите и да обзаведе кухнята си по начин, който няма да е актуален точно след няколко месеца.

Добрата новина е, че някои от тях са толкова универсални, практични и красиви, че са абсолютно непреходни. Вижте кои са тенденциите в кухненското обзавеждането, които са създадени, за да останат:

Дървеният под в кухнята за повече топлина и уют

Вероятно ще си кажете, че плочките са много по-удобни от гледна точка на почистването и ще бъдете прави. Но един красив дървен под ще внесе изисканост и повече уют в пространството. Освен това, с лекота се вписва във вече създадения кухненски интериор. Твърдата дървесина, като бряст, дъб и орех е за предпочитане, ако решите да заложите на този тренд.

Имайте предвид, че дървените подове изискват повече грижа, за да запазите безупречният им вид, но за сметка на това са много издръжливи и помагат за топлоизолацията на стаята. Ако нямате време и възможност да инвестирате в поставянето на дървен под, то добрият стар паркет, имитиращ естествено дърво, би могъл да донесе сходно усещане.

Естественият камък в кухнята за повече стил и луксозно усещане

Още една тенденция, която едва ли някога ще спре да бъде актуална, това е естественият камък в кухненското обзавеждане. Той се е превърнал в синоним на лукс, елегантност и в стил в дома. Приляга отлично в кухнята – кухненски плот, покрит с мрамор, кварц или гранит или пък красива композитна мивка, която да се отличава с красиви цветове и засенчва обикновеното корито от инокс.

Разбира се, ако този тип материал няма да откриете във всеки дом, тъй като има няколко недостатъка. На първо място, тежък е, което изисква повече време и усилия при инсталация. Второ, цената на естествения камък може да е висока. Специалистите в сферата на интериорния дизайн обаче са категорични, че инвестицията си струва, защото естественият камък е изключително красив, стилен и много издръжлив във времето.

Голяма маса за хранене за повече уютни вечери

Кухнята е не само място за приготвяне на вкусни ястия, но също така и мястото, където се събирате, за да ги похапнете. Една тенденция, която няма как да излезе от мода, е голямата трапезна маса, на която има достатъчно място, за да се събере цялото семейство или гостите.

Тя създава изключително много уют и приятна обстановка в един дом. Добрата новина е, че имате пълната свобода да изберете от какъв материал да бъде направена – дърво, стъкло и т.н. Ако вашата има нужда от смяна, разгледайте актуалните предложения на Kamko.bg: https://www.kamko.bg/category/mebeli/trapezariq/trapezni-masi/.

Това са няколко чудесни тенденции, които може да приложите под една или друга форма в собствената си кухня и да бъдете уверени, че те ще продължават да изглеждат все така актуално в продължение на години. Интериорните дизайнери съветват да бъдете смели и да експериментирате, за да създадете кухня, която отразява вашия стил и ви създава така необходимия комфорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *