post

Съвременните смарт устройства превръщат дома ни в прекрасно място, в което буквално можем само да си почиваме и наслаждаваме на моментите с близките си хора, защото тези устройства вече сами вършат голяма част от нашите задачи. Но има и умни устройства, които се справят с проблеми, невъзможни за предотвратяване и от самите собственици на имотите.

Да вземем за пример наводнението. Няма да влизаме в катастрофални предположения за наводнението като природно бедствие (просто защото бедствията ни станаха твърде много напоследък). Но проливните дъждове и циклоните съвсем не са единствените рискови фактори да ви се наводни чисто новата вила или целия етаж от блока, в който попада и вашият апартамент. Течовете, спуканите тръби, забравени пуснати чешми и какво ли още не звучи като „това не може да се случи на мен“, но всъщност са често срещани причини за наводнение в жилищата.

Смарт устройствата на съвременния умен дом обаче могат да ви дадат известна сигурност, че това няма наистина да ви се случи. Освен за наблюдение на евентуални недобронамерени и нежелани влизания във вашата къща, модерните датчици могат да уловят и опасност от наводнение.

Ако ви интересува или просто държите на 100%-та безопасност за вашия имот и близките ви, продължавайте да четете. По-долу ще ви дадем три идеи, с които успешно можете да се предпазите от наводнение и то на бюджетна цена. За целта просто трябва да заложите на някой от следните достъпни като цена умни датчици:

  1. WiFi Сензор за засичане теч на вода. Както става ясно от самото наименование на тази смарт иновация за по-добри жилищни условия, устройството работи без кабели и ви дава възможност да получавате сигнали за риск от наводнение дори от разстояние, тоест докато сте на работа или изобщо извън имота си. В крайна сметка, именно тогава е голямата опасност от наводнението, ако сме вкъщи, рискът е много по-незначителен, нали?
  2. WiFi Датчик за откриване на течове и наводнения. Датчикът ви показва конкретната локация на вече започнало наводнение, както и на риск от такова поради наличие на теч в жилището. Благодарение на три изключително чувствителни електрода в устройството, вие ще бъдете предупредени за риска доста бързо. В допълнение, устройството разполага и със специална сонда, която засича водата при всеки незначителен допир, включително и при изпарения. А самият потребител получава известие през безплатното мобилно приложение, инсталирано на личния си телефон, за повредата или аварията в жилището си.
  3. WiFi Интелигентен сферичен електрически актуатор клапан. Завършваме с това уникално смарт устройство, защото той е истинската черешка на тортата в днешната ни тема. Интелигентният безжичен сферичен електрически актуатор клапан може да се управлява буквално от всяка точка на света, а също така и чрез гласови команди, които отварят и затварят самия клапан. Тази свръх умна система е толкова иновативна и ефикасна, че успешно се прилага и за управление на поливни системи, като освен това може да известява и за наличие на пожар.

Защитете своя дом от наводнения и течове по разумен, достатъчно интелигентен начин. Най-лесно това може да се случи със съвременните смарт устройства за умен дом!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *