post

Синтетичните килими не са просто евтин начин да подобрите дома си. Външният вид е различен от естествения. Производствените материали имат характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на килим за всяка стая. В нашия сайт Kilimi.com ще намерите голямо разнообразие от килими.

В зависимост от основните вещества за производството на килимни влакна, има:

Вискозна настилка. Конците за тези килими са направени от целулоза. Всъщност естественият материал се обработва по специална технология. Резултатът, разбира се, е изкуствена нишка. Създадени от естествен, но модифициран материал, килимите заместват копринените аналози. Основната разлика е цената. Нишките са лесни за боядисване. Цветовете са ярки, рисунките са свежи. Оригиналният външен вид остава за много дълго време. Платът няма да избледнее. Коприненият блясък остава свеж. Самият вискозен килим не се набръчква или изтрива. Удобен на места с голям брой посетители. Често се използва като облицовка за коридори.

Найлонови килими. Основният материал е полиамид. Много издръжлив плат с отлични противопожарни свойства. Боите на килима са ясно заложени, не се размазват. Еластичните и издръжливи найлонови килими впечатляват с разнообразие от смели шарки с изчистени линии. Платът има необичаен блясък, което прави килимите привлекателен декоративен елемент на интериора.

Полипропиленови килими. Нишките от полипропиленов килим са гладки. Тъкането е много стегнато. Прахът не преминава през килима, което ви позволява да почиствате килима с прахосмукачка. Ярки и красиви в началото килимите бързо губят своя блясък. Те се запазват само 4-5 години. Освен това те губят своята привлекателност.

Полиестерни килими. Такива покрития се наричат заместители на вълната. Меки и деликатни, те продължават много дълго. Луксозните влакна на дългокосместите покрития са топли, перфектно затоплят краката ви. Устойчивият на петна полиестер лесно премахва петна без мазнини. Всекидневната, спалнята и детската стая ще станат уютни с толкова топъл и красив килим. За съжаление, полиестерът бързо натрупва статично електричество и губи формата си, когато се деформира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *