post

Граховият протеин е един от най-популярните продукти от този сорт на пазара за хранителни добавки. Предлага се под формата на прах и се счита за особено популярен сред вегетарианци и вегани.

Той е, също така, предпочитан избор и от страна на хора, които страдат от различни видове алергии, повишена чувствителност и нетолерантност към млечни продукти или яйца.

Съставът му го прави чудесен заместител на млечните и яйчните протеини, а качеството му е изключително добро и не отстъпва на нито един друг вид протеин (за да намерите качествен грахов протеин, посетете Workout.bg).

От какво се прави

Както се вижда съвсем ясно от името, граховият протеин се прави от грах. За да сме по-конкретни, той се извлича от жълтия грах – вид бобово растение с високо съдържание на фибри.

Освен всичко останало, граховият протеин може да се похвали с това, че в състава му има всички освен една от незаменимите аминокиселини, които трябва да се приемат от външен източник.

Какво показват проучванията за граховия протеин

Проучвания показват, че граховият протеин се абсорбира по-бавно от суроватъчния, но по-бързо от казеина. Способността му да задейства освобождаването на няколко хормона, спомагащи отслабването, може да бъде сравнима само с тази на млечния протеин.

Проучване върху група мъже, занимаващи се активно със спорт, показва, че тези, които приемат 50 грама грахов протеин дневно, се радват на същото увеличение на мускулната маса като тези, които консумират същото количество суроватъчен протеин.

Други проучвания, съсредоточени върху ползите за здравето от приема на грахов протеин, показват значително подобряване на показателите при хора, страдащи от високо кръвно налягане.

Особено популярен сред почитателите на здравословния начин на живот

Благодарение на своя изцяло растителен протеинов характер и пълната липса на каквито и да било съставки от животински произход, граховият протеин е особено популярен сред младите хора, спазващи максимално здравословен начин на живот и стремящи се да се придържат към растителна диета.

Този тип протеин се смята за един от най-”леките” сред този тип продукти, като освен това е изключително търсен сред дамите, които редовно посещават фитнес центровете и се грижат за спортната си форма и за своята мускулатура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *