post

Бизнес или офис стил е постоянно на мода. Идеален е не само за ежедневно пътуване до работа, но и за партита и срещи. Строгото облекло е любимо на много момичета поради факта, че крие недостатъците на всяка фигура. Откъде идва офис стилът на облекло за жени и как да го носите правилно – намерете отговорите в нашата статия.

Стилът в офис облеклото - съвети за бизнес и уверени жени

Малко история
Появата на женското офис облекло е тясно свързана с еманципацията, започнала в края на 19 век. След като постигнаха правото да работят наравно с мъжете, жените започнаха да носят по-удобни дрехи, които не ограничават движението. Основателят на първия дамски костюм в бизнес стил се счита за английския кутюрист Джон Редфърн, който създаде дамско палто за мъже.

Бизнес костюмът от началото на ХХ век включваше бяла риза или блуза с изправена яка и дълга черна тясна пола. Декорациите бяха минимални, единственият забележим детайл беше брошката на портата. Изображението беше завършено от удължено яке, ушито от един плат с пола. Панталоните станаха популярни сред нежния пол много по-късно – в следвоенния период.
Облеклото в офис стил за жени от XXI век няма строги ограничения, но когато създавате изображение, трябва да вземете предвид някои правила:

1. Уверете се, че всеки елемент е с неутрален цвят, без резки контрасти. Класическите цветове включват черно, сиво, синьо, кафяво, бежово и бяло. Не използвайте повече от три цвята в тоалета си едновременно.
2. Кройката на костюма трябва да е класическа, независимо от модните тенденции.
3. Изберете висококачествена материя, най-добрата – естествена (лен, памучна коприна);
4. Избягвайте дълбоки деколтета, отворени рамене и големи цепки.
5. Изображението трябва да е елегантно и ненатрапчиво.

Пола в бизнес стил – права или леко стеснена в долната част, не по-дълга от ширината на дланта от коленете. Панталоните трябва да са прави и да седят на талията. За строг начин рокля-калъф също е идеална. Изберете обувки затворени, черни или в тона на костюма. Обувки с ток не по-висок от 7 см ще се превърнат в печеливша ситуация.

В нашия онлайн магазин можете да намерите качествени дрехи на от производител на разумни цени. Гарантираме бърза доставка и коректност. Нашите специалисти ще Ви помогнат да направите поръчката си и ще Ви консултират по всички въпроси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *