Новини

Бош България спечели две престижни отличия на Наградите на германската икономика 2022

  • Наградите са в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“
  • Отличията са присъдени за приноса на компанията за развитие на бизнес средата в България чрез иновации и за цялостната й корпоративна социално отговорна политика

 

Бош България бе отличена с две първи места в общо четирите категории на Наградите на германската икономика за 2022 г., присъждани в началото на всяка година от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Компанията получи престижното първо място в категория „Голямо предприятие“. Наградата бе връчена от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов на Томас Мец, управляващ директор на Бош Инженеринг Център София и представител на Бош България. Лена Петкова, финансов и административен директор на Роберт Бош ЕООД, прие отличието в категорията „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност).

Наградата „Голямо предприятие“ е признание за Бош България и усилията за осигуряване на нови работни места, развитие за бизнес средата в страната чрез иновации и многобройните програми за повишаване на квалификацията на служителите и инвестицията в изграждане на млади таланти. Само през последните четири години Бош е открила над 500 работни места в България и е осигурила допълнително професионално обучение на екипите си.

„Тази година Бош отбелязва 30 години „Техника за живота“ в България. Компанията ни продължава да расте и да показва, че иновациите са част от нас, от нашето ДНК. Трансформацията на Бош България от продуктов във високотехнологичен бизнес е факт и ние се гордеем с това. Защото всеки от моите колеги има своята специална роля и място в успеха на нашата компания,“ каза при връчването на наградата Томас Мец.

Отличието в категория „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност) се присъжда на Бош за инициирането и участието в повече от 15 благотворителни проекта и кампании на обща стойност над 150 000 лева, както и за активния принос на служителите на компанията. „Мога да кажа с радост и гордост, че помагаме на редица социални институции и фондации, както и на уязвими групи в обществото. Сред приоритетите на Бош България е да действа отговорно и в интерес на обществото и околната среда, да инвестира в обучение и образование“, отбеляза Лена Петкова.

Номинираните компании за Наградите на германската икономика 2022 бяха общо 22 в категориите „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ (корпоративна социална отговорност) и „Стартъп компания“. Целта на наградите е да допринесат за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивират компаниите за делови контакти с немски партньори. Изборът на победители на Наградите на германската икономика 2022 бе определен от жури, състоящо се от представители на бизнес средите, обществения живот, политиката и дипломацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *