post

Жители и гости на столицата ще могат да посетят изложението от 15 март до 30 май в Музейко 

София е сред домакините на технологичното изложение „Нека заедно създаваме технологии“, което се осъществява в рамките на проекта SocKETs. Жители и гости на града ще могат да посетят изложението от 15 март до 30 май в Музейко.

Изложението ще промени представите на хората за новите технологии, позволявайки им да:

  • разберат как иновациите присъстват в различни епохи и култури;
  • осъзнаят как различни изобретения са оформили нашето поведение, взаимоотношения и възприятия ни за света; се запитат какво внушават различните култови поп филми, сериали и книги за иновациите;
  • развенчаят митовете за иновациите, които все още съществуват;
  • се опитат да вземат решения за прилагането на иновациите, съобразявайки се с изискванията и проблемите на околната среда, здравеопазването, икономиката и социалното спокойствие;
  • открият как заедно да създават иновации, които са навсякъде;
  • оставят своята следа в нашето споделено бъдеще на иновации.

Изложението „Нека заедно създаваме технологии“ е напълно безплатно и може да се посети след закупен билет за целия комплекс Музейко (вторник до петък, от 10:00 ч. до 18:00 ч.) или с покана, осигуряваща свободен достъп само до изложението (вторник до петък, от 14:00 ч. до 18:00 ч). Поканата може да бъде изтеглена от уебсайта на ЦИА или да бъде предварително заявена на имейл адрес association.cra@gmail.com.

Технологичното изложение се организира в България благодарение на Центърът за изследване и анализи – партньор на ECSITE като трета страна в проекта SocKETs. „Нека заедно създаваме технологии“ може да бъде разгледано в още три държави в Европа – Естония (Научен център AHHAA в Тарту), Сърбия (Музей на науката и технологиите в Белград), Италия (Национален научен музей „Леонардо да Винчи“ в Милано), както и онлайн.

Повече за проектът  SocKETs можете да прочетете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *