post

Ако си задавате въпроса, с който гарантирано се затруднява при стартиране или ремаркетинг на уебсайт, е кой варинат да изберем – специално направено решение или CMS. Ако сте точно на този етап, тогава тази статия е тук, за да ви помогне.

Сред аспектите, които трябва да се има предвид, са типът и целите на вашия бизнес, подходящи платформи, системни изисквания, маркетинг и др.

Персонализиран уебсайт /къстъм/ срещу стандартен CMS

Стандартната CMS е предварително конфигуриран софтуер, който вече включва повечето от стандартните функционалности за работа на уебсайта. Потребителят може да ги комбинира, както и да персонализира потребителския интерфейс, за да адаптира крайното решение, за да отговаря на неговите специфични нужди. CMS помага на хора без сериозна техническа подготовка да изграждат уеб решения по-лесно и бързо, но възможностите на такъв софтуер са доста ограничени. Би било много трудно да се изгради сложно решение с помощта на CMS.

Персонализираният уебсайт е система, изградена от нулата. Това е отнемащ време и разходи процес, но ви позволява да създавате наистина уникални и гъвкави решения, напълно адаптирани към вашите нужди. Такива уебсайтове могат да включват сложна логика и допълнителни нива на сигурност за обработка на задачи, с които обикновеният CMS софтуер просто не може да се справи.

Къстъм уебсайт или CMS: Това е въпросът…

В повечето случаи избора на уеб разработка по поръчка има предимства, тъй като предлага по-високо качество и гъвкавост. В някои случаи обаче CMS може да бъде оптимално решение.

Какъв е вашият случай? Нека разберем въз основа на факторите по-долу.

Цена

Изработката на уебсайт  от нулата е по-скъпо от използването на CMS. Дори ако използваме решения и библиотеки с отворен код, за да рационализираме процеса, разработката по поръчка пак изисква повече време и усилия. В дългосрочен план обаче може да се окаже по-рентабилно. Персонализираните проекти са изградени около специфични бизнес изисквания и обикновено имат по-висока възвръщаемост на инвестициите.

Освен това такива решения са по-гъвкави. Ако трябва да разширите бизнеса си, можете безболезнено да добавите нови функционалности към вашата платформа. В случай на CMS това може да стане технически невъзможно, което ви принуждава да създадете персонализирано решение от нулата и по същество удвоява разходите ви.

Така че, ако планирате да мащабирате функционалности в бъдеще, може би е по-добре да започнете с персонализирана система. Въпреки това, ако вашият бизнес е блог, онлайн магазин или друг обичаен онлайн бизнес, CMS е оптималното решение. Вероятно няма да имате никакви проблеми, дори когато трафикът ви расте, тъй като повечето съвременни CMS могат да издържат на голямо натоварване.

Време е за пазар

Изработката на онлайн магазин със CMS ви спестява много време. С всички налични добавки и шаблони можете да изградите и стартирате своя проект в рамките на няколко дни. CMS е вашият помощник, когато времето за пускане на пазара е критично. Проектите по поръчка изискват много работа за планиране на архитектурата и дизайна. Този процес увеличава времето за излизане на пазара, но също така прави вашата система по-устойчива на бъдещето.

Потребителски опит

Визуалната привлекателност, както и интуитивният и удобен процес на навигация играят огромна роля за успеха на онлайн бизнеса. Персонализираните уебсайтове ви дават повече възможности за създаване на уникален, брандиран външен вид и усещане и приятелски потребителски интерфейс. Например, можем да изследваме поведението на потребителите и да адаптираме процеса на закупуване, за да задоволите напълно техните нужди.

CMS решенията често предлагат шаблони за дизайн, за да ви помогнат да създадете красиви интерфейси без много усилия. Това може да бъде животоспасяващо решение, когато нямате дизайнер в екипа си. Въпреки това, подгответе се за факта, че вашият уебсайт ще изглежда подобно на хиляди други, създадени със същия шаблон. За щастие, много популярни CMS ви позволяват да качвате персонализирани дизайни, така че да правите малко компромиси: можете да наемете опитен UI/UX дизайнер, който да създаде индивидуални дизайни за вашия уебсайт и след това да ги адаптира, за да работят с вашата CMS.

SEO позициониране

Уеб разработката е неразделна част от СЕО оптимизацията . За съжаление твърде много разработчици пренебрегват този факт. Ясният код, който работи бързо и безпроблемно, както и привлекателният, удобен за мобилни устройства дизайн ви помагат да се класирате по-високо.

Персонализирано уеб решение, което отговаря на всички изисквания на съвременните търсачки, ще се превърне във вашето конкурентно предимство. Въпреки това, преди да се потопите в него, уверете се, че имате професионален маркетинг или SEO експерт в екипа си, тъй като не можете да удовлетворите изискванията на потребителите, ако не знаете какви са те.

Ако не можете да ангажирате SEO специалист, може би е по-добре да изберете CMS. CMS платформите не са толкова гъвкави за посрещане на всички изисквания, но предлагат функции и добавки, които могат да ви помогнат да посрещнете най-основните, като карти на сайтове или оптимизиране на заглавия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *