ЗемеделиеНовини

Как да изберем най-ефективните хедери за царевица?

Жътвата на царевица е към своя край за 2023 г. и земеделските производители са почти готови с равносметката си от кампанията. На много места земеделците не успяха да приберат добра реколта от царевичните полета, заради лошите климатични условия – високи температури и продължителна суша почти в цялата страна. 

Но там, където стопаните заложиха на ефективна машина за жътва, в комбинация с хедер с мощни характеристики – резултатите са повече от добри.

Именно това е една от основните причини, заради която зърнопроизводителите трябва внимателно да проучат възможностите на пазара и да изберат ефективен и производителен аксесоар – хедер за царевица, който не само ще им служи дълго време, но и ще се погрижи за перфектното събиране на реколтата без загуби.

Оттук идва и въпроса – как обаче да изберем най-ефективния хедер за царевица, след като на пазара има толкова много модели?

Видове хедери за царевица

Царевичните хедери са разработени, така че да гарантират максимално прецизно прибиране на реколтата, в комбинация с мощност и продуктивност. Повечето от тях имат съобразен дизайн за срязване на стъблата на определената височина, но само някои от тях дават гаранция за перфектно прибиране на царевицата (и други култури) както при изправени, така и при полегнали стъбла. Такива са например хедерите на американския лидер в производство на агро техника Case IH, чийто официален вносител за България е Titan Machinery.

Това, което прави различни хедерите на Case IH, е тяхната несравнима лекота при сервизиране, както и пълната им готовност за работа при всякакви условия.

Плавният профил на делителите на царевичните хедери серия 4400 на Case IH, гарантира събирането на растенията с минимални загуби. 

Не на последно място – опционалните странични валове за полегнали растения дават сигурност, че цялата продукция е прихваната в края на хедера и по този начин се минимизират загубите. 

А като резултат фермерът получава висока производителност при всякакви терени и почвени условия. 

Основни предимства на хедерите Case IH 

Titan Machinery Bulgaria е официалният представител на хедерите Case IH. Американският бранд е лидер на пазара на земеделска техника и е добре познат и предпочитани от земеделските производители. Но защо?

Благодарение на тяхната уникална конструкция, тези хедери ще ви гарантират:

  • ненадмината производителност;
  • много по-ниски разходи на гориво;
  • чиста реколта дори при всякакви условия и почва;
  • различни размери;
  • висока проходимост;
  • минимум загубата при максимално висока работна скорост.

Хедерите Case IH са проектирани за максимална производителност при висока работна скорост. Дори и компактните размери.

А съчетанието от премиум клас материали заедно с конструкцията, която гарантира максимална прецизност, правят хедерите Case IH лидер в своя клас.

Нещо много важно, което отличава хедерите за царевица на Case IH е, че те са перфектният инструмент за постоянно променящите се условия на жътвата и все по-кратките прозорци от време за реакция.

Независимо от етапа на зрялост на културата и времето от деня, тези хедери помагат за спестяване на повече зърно и запазват неговото отлично качество.

Избирайте лесно дори онлайн

Вашият нов хедер е на клик разстояние. 

На сайта Titanmachinery.bg ще откриете различна селскостопанска техника, както за големи стопанства, така и за малки ферми.

При нас може да откриете топ хедери на световно известните и признати марки Case IH и MacDon, подходящи за всеки вид и тип стопанство. Разгледайте офертите и за употребявани машини, които минават редица сервизни тестовете, за да сме сигурни, че доставяме само най-доброто на земеделските стопани.

Имате въпроси?

При допълнителни въпроси, позвънете още сега на кратък номер *4040.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *