IT секторЕнергетикаНовини

Schneider Electric е обявен за шампион според Canalys в матрицата за лидерство при ИТ продажбените канали в региона ЕМЕА

Schneider Electric съобщи, че компанията е отличена за пета поредна година като „доставчик-шампион“ в матрицата за лидерство в ИТ продажбените канали на Canalys. Canalys, водещата изследователска компания в сферата, отличи Schneider Electric като шампион за региона на Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) на базата на постоянния ангажимент за увеличаване на дела на бизнеса в ИТ каналите и усъвършенстването на програмите и инструментите за тях.

Според Canalys шампионите се открояват в управлението на продажбените канали през годината в сравнение със своите конкуренти, като успоредно с това подобряват своето представяне всяка следваща година и инвестират в бъдещето. Шампионите споделят сходни характеристики, включително стратегически ангажимент за стимулиране на растежа чрез и заедно с партньорите, инвестиции в печалбата на партньорите и улесняване на работата, фокус върху иновациите в програмите и високи нива на удовлетвореност на партньорите.

Canalys също така подчертава фокуса на Schneider Electric върху устойчивото развитие, като отбелязва, че това е ключова възможност за партньорите, особено в помощ на клиентите да намалят потреблението на енергия и емисиите. „Наградата е доказателство за нашия постоянен ангажимент към ИТ партньорите ни и техния успех, както и за отличното управление на каналите”, посочи Дейвид Тери, вицепрезидент за ИТ каналите в Schneider Electric, Европа. „Гордеем се, че изграждаме силни и взаимноизгодни екосистемни взаимоотношения, че въвеждаме иновации в програмите си, за да помогнем на партньорите си да намалят въглеродните емисии, и че на всяка стъпка поставяме като приоритет удовлетвореността на партньорите.“

През 2024 г. Schneider Electric ще разгърне още повече потенциала по вертикалата и в интернет на нещата като например свързани, захранвани устройства в здравеопазването или интелигентни сгради, като така ще може да предостави нови персонализирани възможности за партньорите. „Над 76% от ИТ бизнеса в региона на ЕМЕА се осъществява чрез продажбения канал, а още по-голям дял от инвестициите на клиентите се влияят от партньорите”, казва Алистър Едуардс, главен анализатор в Canalys. „Доставчиците от цялата технологична индустрия преминават към модели за пазарна реализация, водени от партньорите, признавайки важността за увеличаване на мащаба на партньорите, подобряване на ефективността на продажбите и предоставяне на по-добро клиентско преживяване. Успехът на доставчиците все повече зависи от изграждането и изпълнението на стратегии, които поддържат разнообразна партньорска екосистема. Партньорите от търговския канал ценят силните си взаимоотношения с Schneider Electric и признават насочеността на компанията към съвместно стимулиране на бъдещия растеж, подкрепена от непрекъснати подобрения в програмите и процесите.”

Докладът на матрицата за лидерство при ИТ каналите за продажби в региона ЕМЕА оценява ефективността на каналите в региона на около 30 доставчици на технологии с поне 12 млрд. щатски долара глобални продажби (над 25% от тях реализирани чрез партньори) или между 2 и 12 млрд. щатски долара глобални продажби (над 50% реализирани чрез партньори). Позицията на даден доставчик в матрицата за лидерство на Canalys се основава на обратна връзка с партньорите в канала, събрана през последните 12 месеца чрез сравнителен анализ на доставчика на Canalys, скорошни показатели за ефективност и оценка на ефективността и перспективите на канала от група анализатори на Canalys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *