КомпанииНовиниТранспорт

Bridgestone разработва персонализирани гуми Potenza Sport за първия изцяло електрически SUV на Maserati

Гумите Bridgestone, специално разработени за Grecale Folgore, удължават пробега на електрическото превозно средство, като същевременно осигуряват превъзходно управление при предизвикателни условия както на сухи, така и на мокри настилки

 

Bridgestone е избрана от Maserati да разработи персонализирани 20-инчови гуми за нейния първи изцяло електрически SUV – Maserati Grecale Folgore.

След скорошните сътрудничества, включително оборудването на суперавтомобила Maserati MC20 и Maserati Grecale, Maserati се обърна към своя дългогодишен партньор, за да намери гуми, които да подобрят характеристиките на пътя на нейния първи изцяло електрически SUV. Bridgestone отговори с персонализирани гуми по поръчка – Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, своя флагмански ултра-високопроизводителен модел.

Осигурявайки висока производителност в сухи условия и подкрепени от премиум пакет за мокър път, гумите Bridgestone Potenza Sport ENLITEN са персонализирани така, че да осигурят на водачите на Maserati Grecale Folgore повече контрол, с превъзходно управление при предизвикателни условия както на сухи, така и на мокри настилки.

Специално изработената гума на Bridgestone отговаря на конкретните нужди на Maserati Grecale Folgore и подобрява неговата производителност благодарение на използването на технологията ENLITEN – иновативният подход на Bridgestone при разработката на гуми. Тази комбинация от множество технологии от последно поколение осигурява максимална безопасност и изключителна производителност на гумите за водачите на Maserati Grecale Folgore, като същевременно подобрява устойчивостта на гумата.

Подкрепяйки електрическата революция

В рамките на успешно дългосрочно партньорство, Bridgestone и Maserati споделят силно ангажимент към електрификацията. Гумата на Bridgestone, специално разработена за новия Maserati Grecale Folgore, осигурява изключително ниско съпротивление при търкаляне – постигайки най-висок етикет от клас А на ЕС, и удължавайки пробега на Maserati Grecale Folgore до 500 км.

Чрез напълно интегриран подход, Bridgestone инвестира в по-ефективна и достъпна електрическа мобилност за водачите и собствениците на автокъщи. Компанията е пионер при разработването на премиум гуми и технологии за гуми за електромобили, както и при разработката на специализирани решения за автокъщи и устойчива мобилност, като същевременно си партнира с водещи производители на електромобили и развива мрежа от търговци и сервизи, готови за работа с електромобили. От своя страна, Maserati е първата италианска луксозна марка, която пуска 100% електрически превозни средства, с ангажимент да произвежда електрически версии на всичките си модели до 2025 г. и само пълно електрически превозни средства до 2028 г.

В съответствие с дълбоко вкорененото италианско наследство на Maserati, Maserati Grecale Folgore е проектиран и произведен в Италия, както и неговите индивидуално изработени гуми Bridgestone Potenza Sport ENLITEN.

Патентовите технологии за разработка на виртуални гуми на Bridgestone, са съчетани с виртуалния симулатор на Maserati, осигурявайки възможност гумата по поръчка да бъде създадена и тествана в дигитална среда – намалявайки физическото ѝ прототипиране и тестване, редуцирайки консумацията на суровини и емисиите на въглероден диоксид, и същевременно позволявайки на гумата да достигне по бързо до пазара.

По повод анонса, Стивън Де Бок, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA, сподели: “Grecale Folgore е историческо постижение на Maserati по нейния път към пионерска електрификация, и ние сме много горди да помогнем да се осъществи максималната производителност на автомобила с гумите на Bridgestone. И двете компании имаме силен ангажимент да ускорим прехода към електрически превозни средства; страхотен момент е да видим как нашето сътрудничество прокарва нови хоризонти в електрическата мобилност.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *