IT секторКомпанииНовини

Сирма Груп Холдинг придобива мажоритарния дял в румънската ИТ компания Roweb

Румънското дружество предлага широк спектър от услуги за уеб и мобилна разработка и ще добави към екипа на българската група над 110 ИТ специалисти

 

“Сирма Груп Холдинг” АД, една от най-големите софтуерни групи в България, обяви днес, че е сключила окончателно споразумение и е подписала договор, с който стартира процедурата по придобиване на мажоритарен дял (51%) в софтуерната компания Roweb Development SRL, Румъния. Дружеството е специализирано в разработването на комплексни бизнес приложения за финансовия сектор, застраховането, недвижимите имоти, набирането на персонал и хотелиерството.

След успешното приключване на процеса на придобиване Roweb Development официално ще стане член на семейството на Сирма Груп. Това придобиване ще увеличи приходите на Сирма Груп от продажби в Румъния и западните пазари, като същевременно ще допълни портфолиото от ИТ услуги на Групата.

Roweb и Сирма обединяват усилията си, за да предоставят цялостни услуги за разработване на софтуер, използвайки доказани и гъвкави модели за увеличаване на екипа и напълно управляван аутсорсинг. Двете компании са натрупали значителен опит в сферата на финансовите услуги и са установили значителни синергии в нови вертикали – недвижими имоти, набиране на персонал и управление на таланти, и хотелиерство“, заяви Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Виорел Костеа, главен изпълнителен директор на Roweb Development, сподели: “Roweb е компания за разработка на софтуер със сериозен опит в успешното изпълнение на сложни проекти за клиенти в Западна Европа и Северна Америка. Нашият подход винаги е бил да си партнираме с бързоразвиващи се компании и да се интегрираме напълно в тяхната верига на стойността, като същевременно постигаме свръхдоставки година след година. Развълнувани сме да станем част от семейството на Сирма Груп и виждаме това като следващата логична стъпка в затвърждаването и разширяването на две десетилетия успех и последователен растеж.

Според актуализираната корпоративна стратегия на Сирма Груп Холдинг, придобиването се очаква да улесни навлизането на Групата в два нови вертикални пазара и географски райони. Следващото придобиване се очаква да бъде от региона на Скандинавия. Сирма вече е започнала първоначална проверка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *