КомпанииНовиниОбразование

Личната мотивация е във фокуса на новия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“

„Изграждане на лична мотивация“ е темата на новия, шести епизод от успешната образователна видеопоредица на Лидл България „Уменията на 21-ви век“. В него двама топ специалисти по личностно развитие  Надежда Михайлова и Веселка Цочева, споделят защо е важно да разбираме импулсите, етапите и бариерите пред мотивацията си и да се справяме с тях.

„Личната мотивация е да живеем живота, който ние искаме, а не живота, който другите искат за нас. Има разлика между това да правим нещата, защото трябва или да ги правим, защото избираме да ги направим.“ Това според Веселка Цочева може да бъде едно определение на личната мотивация.

„Хората  действат, когато имат потребност да направят някаква промяна, а не когато са в зоната си на комфорт. Затова трябва да изяснят за себе си какво е това, което  искат да променят“, допълва Надежда Михайлова.

В този епизод на видеокаста зрителите ще научат още колко важна е дисциплината при постигането на цели, силен мотиватор за действие ли са парите, проблем ли е да отлагаме старта на проектите си и защо грешките ни наистина могат да бъдат възможност?

Над 215 хиляди са гледанията на първите пет епизода на образователната поредица дотук. Лидл България стартира видеокаста, вдъхновен от успешния си вътрешен проект за обучение на служителите в умения, важни за успеха в 21 век. В него водещите Алекс&Алекс обсъждат с експерти актуални теми като медийна грамотност, изграждане на личен бранд в социалните мрежи, асертивна комуникация и постигането на лична ефективност.

Всички епизоди са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *