новина

Стартират плащанията по мярка 214 на земеделската програма

12 март 2010, 15:15
Държавен фонд земеделие се е разплатил с още 1000 производители

От понеделник 15 март започва изплащането на проектите по мярка 214 „Агроекологични плащания” (АЕП) от Програмата за развитие на селските райони за периода (ПРСР) 2007 – 2013, съобщиха от Държавен фонд Земеделие. Средствата по тази мярка и парите, предназначени за плащания в необлагодетелстваните райони средства са от бюджета на ПРСР, която се финансира от Европейския фонд за развитие на селските райони.


Oще 19.6 млн. лв. директни плащания за миналата година са изплатени от Държавен фонд Земеделие.  От тях 18.6 млн. лв. са преведени на общо 1000 земеделски производители, чийто заявления до момента бяха забавени заради застъпвания на площи. Останалите средства са плащания на фермери в планинските райони, съобщиха от фонда. Други 400 заявления на земеделски производители все още не са изплатени. 

 
 Общият бюджет за директни плащания за 2009 г. е в размер на 832 млн. лв. От тях 771 млн. лв. са европейските и национални средства по Системата за единно плащане на площ (СЕПП), а останалите 61 млн. лв. са заделени от бюджета за национални доплащания за животните.

етикети


споделяне

сподели във facebook.com сподели в svejo.net сподели в pipe.bg
Добави коментар:
Secure Image

Най-новото от: Pixel Media   Project Media   Stroi Media   Фотоконкурс