НовиниУслуги

Предстои конференция за управление на отпадъците

В рамките на събитието от 13 до 15 април ще се проведе и конгрес за енергийна ефективност и ВЕИ

В рамките на три дни – от 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития – Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране “Save the Planet”.

Конгресът се организира за седма поредна година и ще се проведе в Интер Експо Център София. Участие са заявили над 200 изложители от 21 държави, които ще покажат най-новите продукти и услуги на водещи производители, вносители, доставчици в областта на ЕЕ и ВЕИ .

„Форумът е ориентиран специално към бизнеса и общините, казва Майя Кръстева, изпълнителен директор на Виа Експо. В рамките на 3 дни ще могат да се чуят мненията на водещи световни специалисти в един широк спектър от теми, които са ключови за развитието на зелената икономика. Ще могат да се срещнат „на живо“ лидерите в сектора. Темата е „гореща“ не само за България, а за целия свят – конгресът, конференцията и изложбата дават възможност за много плодотворни контакти за българския бизнес и за този от региона на Югоизточна Европа.“

Акценти в събитието са първият бизнес форум „Солар Балкани”, организиран съвместно от SolarPVconsulting и Българската фотоволтаична асоциация. Той ще разкрие възможности за инвестиции и производство на соларни устройства и централи в региона на Югоизточна Европа.

Finance in Motion (Германия) ще представи Зеления инвестиционен фонд за Югоизточна Европа, учреден от ЕИБ и KFW. Той финансира и инвестира пряко във възобновяема енергия. За петгодишен период се предвижда обемът на инвестиции да достигне 400 милиона евро.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на земеделието и храните ще представят структурните фондове и Програмата за развитие на селските райони за финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ. Програмата покрива 50% от инвестициите.

Паралелно с конгреса и изложбата ще се състои и второто издание на конференцията за управление на отпадъци и рециклиране „Save the Planet”. На нея участниците ще се запознаят с полезни практики и проекти на действащи мощности, които произвеждат енергия от отпадъци. Участниците в конференцията ще се запознаят с практиките на различните държави за стимулиране на инвестициите в сектора и възможностите за финансиране. Своя опит ще покажат световно известни експерти от Канада, Япония, Холандия, Германия, Австрия, Англия, и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *