МедииНовини

Международна конференция за онлайн журналистика вече приема регистрации

Поканени са журналисти, ръководители от медийния сектор и студенти

Тринадесетия международен симпозиум за онлайн журналистика, който ще се състои на 20-21 април, вече приема заявления за участие, съобщи Ijnet.org. 

Конференцията предлага на вниманието на заинтересованите лица уникално съчетание от академични изследвания и различни гледни точки от водещите лидери в бранша на онлайн журналистиката. Изследванията, които ще бъдат представени представляват научни разработки на американски и чуждестранни студенти и изследователи, които са преминали изключително щателен подбор. 

Събитието ще открие самият Ричард Джинграс, ръководител на новините на  Google. Бивш телевизионен журналист и основател на Salon.com. той има над 30 години опит в разработването на онлайн услуги, софтуер и нови медии. Сред другите знаменити участници ще бъдат и Раджу Нарисети, управителен редактор на онлайн мрежата на Уол Стрийт Джърнъл и Боб Меткалф, професор по иновации от Университета в Тексас и създадел на Ethernet технологията.

Таксата за участие в симпозиума е 30 долара за студенти и 60 долара за всички останали. 

Двудневната конференция ще се състои в Музея на изкуствата Блантън в Остин, щата Тексас и се осъществява с подкрепата на фондация Knight, фондация Скрипс Хауърд, институт Отворено общество и the Dallas Morning News. 

За повече информация посетете сайта на международния симпозиум.

Редактор: Силвия Савова 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *