КултураНовини

Банско, Разлог и Кресна с общ туристически продукт

Природните забележителности, минералните извори, историята и фолклора са част от проекта

Природни забележителности и минерални извори, история и култура, фолклор и традиции, фестивали, разнообразни възможности за развлечение и спорт са основните точки, които ще обединяват общините Банско, Разлог и Кресна, съобщават от пресцентъра на община Банско.

Трите общини проведоха обществен форум във връзка с подготовката за съвместен проект за кандидатстване по схема „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” на ОП „Регионално развитие”. Целта е представяне на концепцията и дейностите по проекта за създаване на регионален туристически продукт, както и набиране на мнения на трите общини с цел постигане на съгласие за обхвата, съдържанието, начина на реклама, маркетингови дейности и др.

По време на срещата всяка община представи резултатите от проведените индивидуални форуми и даде своите предложения за включване в регионалния туристически продукт.

Общините се обединиха около мнението в проекта да залегнат основни характеристики, които да са общи за целия регион. Такива са природните забележителности, минералните извори, историята, фолклора, фестивалите и спорта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *