Новини

МС обяви 1092 свободни стажантски позиции

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда

Министерски съвет публикува в края на миналата седмица свободните 1092 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2013 г. Програмата е продължение на проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”, с бенефициент Администрацията на Министерския съвет, който приключи успешно при изключителен интерес от страна на студентите.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2013 г. ще могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите. Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2013 г.

Най-търсените професионални направления от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции през тази година са Икономика, Право, Администрация и управление и др.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на Портала. Крайният срок за кандидатстване е 12 май 2013 г.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *