Новини

Остават броени дни до крайния срок за кандидатстване в конкурс NEXT GENERATION

Голямата награда е пълна стипендия за МВА във Виена на стойност 28 000 евро

На 30 април 2013г. изтича срока за кандидатстване в конкурса на „Капитал“ за млади мениджъри и предприемачи NEXT GENERATION. Голямата наградата е пълна стипендия за една от Professional MBA програмите на WU Executive Academy, академията за висши мениджъри на Виенския университет по икономика и бизнес.

Победителят ще има право да избере една от следните специалности: стратегически мениджмънт и контрол, финанси, маркетинг и продажби и мениджмънт на проекти и процеси.

В зависимост от избраната програма стойноността на стипендията е 28 000 или 30 000 евро.

Журито на конкурса ще отличи още двама мениджъри. Те ще получат частични стипендии в размер на 25% от таксата за обучение в една от същите програми. 

Professional MBA обученията са базирани във Виена и всяка година събират общо около 200 професиноалисти от целия свят, които преминават 18-месечен курс. Формата на обучение е задочна и изготвена на модули, което позволява на студентите да продължат да изпълняват мениджърските си функции на работното място, като пътуват до Виена за отделните модули. Стипендията  включва само таксата за обучение и учебни материали и не покрива разходите за път и нощувки. 

Желаещите да участват в конкурса трябва само да подадат актуално CV на английски език и попълнена апликационна форма, които се прикачват на www.capital.bg/next.  Във формуляра за участие те трябва да посочат постиженията в работата си през последните три години, да опишат основните си предизвикателства като мениджъри и визията, която имат за дългосрочното развитие на компанията им. От тях се изисква също да напишат кратко есе по поне една от три зададени теми.

След предварителна селекция на база на подадените документи в конкурса ще бъдат избрани 12 финалисти, които ще бъдат поканени на интервю с членовете на журито. 

За да отговарят на условията на NEXT GENERATION, кандидатите трябва да работят в България, да са на възраст до 35 години включително и да заемат мениджърска позиция или да имат собствен бизнес. От тях се изисква да имат минимум 3 години трудов опит, от които поне 2 години на управленска позиция. Компанията, в която работят трябва да оперира от минимум 2 години и да няма задължения към държавата или служителите си. Участниците в конкурса трябва да са завършили висше образование и да притежават бакалавърска или еквивалентна на нея степен от акредитиран университет, както и да владеят английски език писмено и говоримо. 

NEXT GENERATION e национален конкурс за мениджъри и предприемачи до 35-годишна възраст включително. Конкурсът привлича млади професионалисти с бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се личното им кариерно развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения.

Партньори на проекта са WU Executive Academy и „Челопеч майнинг“. 

Повече информация за конкурса и за естеството на Professional MBA програмата можете да намерите тук

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *