НовиниОбразование

Стипендия Гипсън за учени с докторска степен в областта на хуманитарните науки

Кандидатите трябва да бъдат български граждани, които в момента пребивават в България и трябва да са защитили успешно докторска степен през последните 8 години

Американският научен център в София кани български учени да направят постдокторско изследване за три месеца в Американската школа по класически науки в Атина (ASCSA) или Американския научен институт в Турция (ARIT) с център в Анкара и Истанбул.

Кандидатите могат да участват с проекти от всяка област на хуманитаристиката.

Кандидатите трябва да бъдат български граждани, които в момента пребивават в България и трябва да са защитили успешно докторска степен през последните 8 години (от 2005 г. насам). Добрите познания на английски език са необходими, а познанията на гръцки и турски са предимство.

Необходими са попълнен формуляр за участие, кратко CV, описание на проекта (до 1000 думи), което да включва важността на изследването и необходимостта от провеждането му в центровете в Гърция и Турция, две писма от учени в областта (изпратени поотделно), които да изкажат мнението си за стойността и приложимостта на проекта.

Всички документи трябва да бъдат на английски език и да бъдат изпратени по и-мейл на професор Ерик Де Сена (sofiadirector@arcsofia.org), Директор на АНЦС.

Крайният срок за кандидатстване е 30 август 2013 г. Избраните кандидати ще бъдат поканени на интервю в АНЦС.

Стипендията на Робърт и Нели Гипсън включва настаняване в Атина, Истанбул или Анкара за три месеца, храна и месечна издръжка; на кандидатите ще им бъде възстановена сумата до $500 за пътни разходи, направени за проучването плюс още до $500 за други възникнали разходи за изследването (в това число закупуване на книги, ксерокопиране). Стипендията е за три последователни месеца между 1 ноември 2013 г. и 30 Април 2014 г. Стипендиантите ще представят писмен доклад (около 1000 думи) за изследването си и ще направят презентация в АНЦС след завръщането си.

Повече за стпендията може да намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *