КултураНовини

Стратира гласуването за "Чудесата на България"

Министърът на културата д-р Петър Стоянович пръв се включи в определянето на топ 10 на най-големите археологически открития на новото хилядолетие.

В петък стратира гласуването за “Чудесата на България”. Във вота може да участва всеки български гражданин, като подаде гласа си на сайа на проекта  www.bgchudesa.com.

Целта е да се определят 10 големи открития, направени в периода 2000-2013 г. Обектите, находките и съкровищата са предложени от ръководителите на археологически екипи, директорите на музеи, експерти в общините и министерствата.

Критериите за подбор са откритието да е направено в периода 2000-2013 г., да има широк научен и обществен отзвук, да създава предпоставки за развитие на културно-исторически туризъм.

Инициативата се организира от в-к “Стандарт”. Главният редактор на вестника Славка Бозукова обясни, че са получени над 100 писма, над 300 предложения. “Някои от които се повтаряха, така че не ни беше трудно да оформим списъка с 50-те обекта и находки сред най-големите археологически открития на новото хилядолетие”, каза Бозукова.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *