Новини

Варна може да получи 250 000 евро за интеграция на ромите

Съветниците от комисията по европейски въпроси дадоха зелена светлина на кметската администрация да кандидатства с проект по програмата „Деца в риск”

До 250 000 евро може да получи Варна за интеграция на ромчета. Съветниците от комисията по европейски въпроси дадоха зелена светлина на кметската администрация да кандидатства с проект по програмата „Деца в риск”, съобщи Дарик.

Изискването е проектът да обхваща поне пет общински детски градини с не по-малко от 200 деца на възраст между 3 и 6 години. Освен ромчета се включват също малчугани от бедни семейства или деца с девиантно поведение. 

Наред с децата проектът предвижда работа и с техните родители. Включени са също строително-ремонтни дейности и оборудване на обектите на същестуващите забавачници. 

Минималната сума на проекта е 200 000 евро, а максималната – 250 000 евро. Не се изисква съфинансиране от Община Варна. 

Крайният срок за кандидатстване е 5 септември 2013 г., а за изпълнение на проекта – 30 април 2016 г.

От администрацията са набелязали забавачниците, но кои са те, ще бъде оповестено на по-късен етап. Средствата по тази програма се осигуряват от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, като целта е да се намалят икономическите и социалните различия в Европейското икономическо пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *