НовиниФинанси

ПроКредит банк стартира кампания за финансиране на земеделските производители

Банката предлага различни възможности за оборотно финансиране

ПроКредит банк стартира кампания за финансиране на земеделските производители, съобщиха от финансовата институция. Основният акцент в кампанията е възможността земеделците да получат кредит в момент, в който оборотните им средства се задържат от все още нереализираната продукция, изчаквайки най-изгодната цена.

По време на кампанията ПроКредит Банк предлага различни възможности за оборотно финансиране. Фермерите могат да ползват кредити от банката за да закупят, горива, семена и торове за нуждите на стопанството си с цел да се подготвят за новата селскостопанска година. Банката предлага облекчени условия за обезпечение като субсидии по схеми и мерки за директни плащания или залог на техника, машини и оборудване.

Земеделските производители могат да се възползват и сключването на рамково споразумение за финансиране. Така те могат да ползват одобрен лимит от средства по всяко време в зависимост от текущите им оборотни или инвестиционни нужди. Споразумението се сключва за период от 5 до 10 години и е възможно най-гъвкавата форма за кредитиране, която банката предлага на стопаните в момента. Това е така и защото за периода на споразумението се учредява веднъж обезпечение през първата година и не е необходимо повторно обезпечаване при ползването на средства под лимита.

Допълнително предимство на рамковото споразумение е и факта, че се заплащат лихви и такси само върху размера на усвоените средства от лимита.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *