Новини

Поморие, Айтос и Руен в общ туристически проект

Участието на трите общини е в рамките на проект по ОП “Регионално развитие”

Чувство за уникалност и специално изживяване. Това послание оставиха общините Поморие, Айтос и Руен на най- голямата туристическа борса в света – World  Travel Market, която се проведе в периода 04-07 ноември 2013 година, в Лондон. 

Участието на трите общини с общ щанд е в рамките на проект  „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г, съобщава burgasinfo.

Посланието, с което трите общини се представиха, беше „Поморийски залив и Източна Стара планина” – „Виж и разкажи”. Представянето на Община Поморие, като целогодишна туристическа дестинация, акцентира въхру благоприятните условия за балнео и лечебен туризъм, а общините  Айтос и Руен представиха своите традиционни празници и исторически забележителности.
Вниманието на посетителите бе привлечено от атрактивните рекламни и информационни материали, представящи красивата природа, достъпността на обектите, възможностите за рекреативен – балнео и спа туризъм, морски, селски и екотуризъм, винен и гурме туризъм, културен, религиозен, ловен и спортен туризъм на територитарията на района.

Ползите за трите общини от участието им с общ щанд на това изложение са  по-добрата обща информираност за разнообразните форми на туризъм, които района развива. Съвместното представяне на многообразните туристически ресурси, актуалната и изчерпателна информация за еко-ваканции, морски, балнео и спа туризъм, културно-познавателни маршрути и др., са  предпоставка за мотивиран избор на района като място за почивка.

World Travel Market е най-голямото туристическо изложение за професионалисти в бранша и в тазгодишното му издание участваха 48 хиляди представители на туристическия бизнес от почти всички страни в света. България се представи за 33-ти пореден път с национален щанд на площ от 293 кв. м. Участие взеха 13 общински администрации и 15 туристически фирми. Българският щанд бе открит от Зам.-министъра Бранимир Ботев, посланика на България във Великобритания Константин Димитров и Люси Уинтър – мениджър “Продажби” от организаторите на WTM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *