Новини

Започва Световната седмица по предприемачество

Кулминацията на инициативата ще бъде Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“

Световната седмица по предприемачество започва днес в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва над 130 събития в 50 населени места в страната. Седмицата по предприемачество се провежда през тази година под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев.

Кулминацията на Световната седмица по предприемачество ще бъде Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“, домакин на който е Джуниър Ачийвмънт България. На 20 ноември заместник министър-председателят Даниела Бобева, проф. д-р Анелия Клисарова, министър на образованието и науката, представители на Столична община, Министерството на икономиката и енергетиката и Президентството ще обсъждат възможностите за подобряване на образователната система и внедряване на практики, насърчаващи свободната инициатива и новаторския дух у младежите. Националният форум е и част от цялостната стратегия на Джуниър Ачийвмънт България „Опознай бъдещето”, целяща да възпита у подрастващите бизнес ценности и умения, които са двигателят за развитие на модерните общества. 

През Световната седмица по предприемачество ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци в повече от 80 учебни заведения в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите. 150 бизнес консултанти ще помагат на учениците при решаване на бизнес казуси.  

„С всяка изминала година Джуниър Ачийвмънт България се стреми да развие обучителните си програми и да помага на повече младежи, предоставяйки им знания в сферата на икономиката и предприемачеството.” каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „За нас е голяма чест, че все повече родители записват децата си в нашите програми, разбирайки важността на бизнес образованието от ранна детска възраст”, допълни г-жа Стойчева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *